HABERDENİZLİ.COM

Hak sahiplerine gerekirse tek tek ulaşıp bilgilendirilmesini isteyen Defterdar Ali Sormaz, Denizli’de orman özelliğini yitirmiş 7 bin 894 taşınmaz olduğunu, 10 bin hak sahibinden yalnızca 6 bin 815’inin başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Kamuoyunda 2/B yasası olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş olanların satışı ve Hazineye ait tarım alanlarının satışı ile ilgili bilgilendirme toplantısı, Denizli Defterdarlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Denizli Defterdarlığı Muhasebe, Milli Emlak ve Muhakemat birim müdürleri ile 17 ilçenin Mal Müdürlerinin katıldığı toplantıda, Denizli Defterdarı Ali Sormaz,  2/B ve hazine arazilerinin satışı ile ilgili başvuru süresinin uzatıldığına dikkat çekti.

Denizli’de orman vasfını kaybetmiş 7 bin 894 taşınmazın olduğunu vurgulayan Defterdar Ali Sormaz, “7 bin 894 taşınmaz, 10 bin hak sahibi var, başvuranların sayısı ile 6 bin 815. Hala tebligat gönderilmeyen 3 bin 860 hak sahibi ulaşılarak bilgilendirme yapılacak. Bunun için gerekirse tek tek adreslerine gidilecek” diyerek mal müdürlerine talimatlarda bulundu.

Hem 2/B arazilerinin hem de hazineye ait tarım arazilerinin satışı ile ilgili başvuru süresinin 6 ay uzatıldığını belirten Defterdar, “Başvuru süresi 7 Eylül 2017’de sona erecek” dedi.
Denizli Defterdarlığı, 2/B arazilerinin satışından 40 milyon, 2 bin 500 tarım arazisinin satışından ise 52 milyon TL gelir elde edecek.