HABERDENİZLİ.COM

Kendisi de görme engelli olan, Denizli Ak Parti Engelliler Koordinasyon Başkan Yardımcısı İbrahim Kokucu, kısa sürede 100 engelliyi evinde ziyaret ederek onlara işleyiş hakkında bilgi verdi. Denizli’de kayıtlı bulunan 2 bin 700, bir o kadar da kayıtlı olmayan engelliyi tek tek evlerinde ziyaret etmeyi hedeflediklerini belirten Kokucu, “Benim gibi engelli vatandaşlarımızı Denizli Ak Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi olarak evlerinde ziyaret ediyoruz. Eğer engelli maaşı veya evde bakım maaşı almıyorlarsa onlara işleyişi anlatıyoruz.” dedi.

Gittikleri ziyaretlerde vatandaşlarla dertleştiklerini dile getiren Kokucu, “Engelli arkadaşlarımızın Denizli Büyükşehir, Pamukkale, Merkezefendi ve diğer belediyelerle ilgili sorunları varsa not alıp ilgili birimlere aktarıyoruz. Problemlerin çözülmesinin takibini yapıyoruz.” dedi.

Kokucu, “Hiçbir engelli vatandaşın engelinden dolayı evde kapanıp kalmaması topluma katılması, tıpkı bizim üç beş görme engelli arkadaş bir araya gelip beyaz bastonlarıyla yere vurarak ilerlediğimiz gibi.” ifadesini kullandı.

ENGELLİ İNDİRİMLERİNDEN HABERLERİ YOK
Ziyaret ettikleri engelli vatandaşın haklarının çoğundan habersiz olduğunu dile getiren Kokucu, “Engelli vatandaşlarımız, devletin kendilerine verdiği imkanların bir kısmından haberleri yok. Mesela su faturaları engelli vatandaşlarımıza ilgili yerlere müracaat ederlerse %50 indirimli geliyor. En önemli imkanlardan biri de, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün vermiş olduğu Engelli kartı. Ziyaret ettiğimiz vatandaşları bu kart hakkında da bilgilendiriyoruz. Eğer almamışlarsa almalarını sağlıyoruz.” dedi.

Ziyaretlerini titizlikle sürdürdüklerini belirten Kokucu, hangi görüşten hangi partiden olursa olsun bütün engelli vatandaşları ziyaret edeceklerini ifade etti.