Kurban Bayramı dolayısıyla Denizli'de kurban kesim yerleri belirlenirken, Denizli Belediyesi vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için hazırlıklarını tamamladı.
Denizli Belediyesi'nin yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan "Vatandaşlarımızın kurbanlarını modern tesislerimizde sağlıklı bir şekilde keserek ibadetlerini yerine getirmeleri için Denizli Belediyesi olarak bazı önlemler alıyoruz. Tabi ki bu önlemler içerisinde bizim belediyemizin belirlemiş olduğu kurban kesim yerleri var. Bu kurban kesim yerlerine vatandaşlarımız gelerek belediyemizin hazırlamış olduğu hortum, su, kanca gibi ekipmanlardan faydalanabilecek. Bunun yanı sıra Zabıta Ekiplerimiz de sürekli olarak kontrollerini gerçekleştirecektir. Ayrıca bu yıl da vatandaşlarımızın kurbanlarını kestikten sonra kullanabilecekleri 20 kg'lık 10 bin poşet bastırdık. Bunları da vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ayrıca Çevre Koruma Müdürlüğü'nde görevli arkadaşlarımız kurbanlar kesildikten sonra o bölgelerin yıkanıp temizlenmesi ve ilaçlanmasını sağlayacaktır. Kurban kesim yerleri dışında bazı bölgelerimiz var. Buralarda bahçe nizamı olarak nitelendirdiğimiz Cankurtaran, Goncalı, Eskihisar ve Karakurt gibi mahallelerimizde vatandaşlarımız kurbanlarını kesip etlerini aldıktan sonra kurban atıklarını dışarıya atıyorlardı. Bu da kısa bir süre sonra kokuya neden oluyordu. Bu kötü koku sineklerin gelmesine ve çevre kirliliğine neden olmaktadır. Bu konuda değerli vatandaşlarımızdan kurbanlarını kestikten sonra ortaya çıkan atıklarını bir kenarda toplayarak Denizli Belediyesi 153 hattını arayarak yetkili birimlerden atıklarını almalarını istemelerini rica ediyoruz. Bayramda vatandaşlarımızın dışarıya attıkları sakatatları Çevre Koruma Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz tarafından alınıp düzenli depolama tesislerine götürerek bertaraf ediliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayarak görevimizi yerine getirmiş olacağız. Denizli Belediyesi olarak tüm birimlerimiz nöbetleşe olarak görev yapacaklardır. Amacımız vatandaşlarımızın hijyenik ortamlarda huzurlu ve güvenli bir şekilde kurbanlarını kesmelerini sağlamaktır" dedi.

KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Denizli'de küçükbaş hayvanlar için kurban kesim merkezleri, Ulu Cami yanında eski halin olduğu yer, Yenişehir Şengün Cami'nin yanı, Kuşpınar Pazaryeri, Kınıklı Pazaryeri, Adalet Parkı karşısı İmariskan Evleri Pazar yeri, Sevindik Pazaryeri, İncilipınar Pazaryeri, Karaman Pazaryeri, Servergazi Pazaryeri ve Denizli Belediyesi Mezbahası olarak belirlendi.
Büyükbaş hayvanlar için kurban kesim merkezleri ise Başkarcı Belediye Mezbahası, Korucuk Mahallesi Sabanoğlu Mezbahası ve Akkale Mahallesi Ankara Asfaltı Üzeri Saycan Mezbahası olarak belirlendi.