HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi sakinleri yılardır yaşadıkları kanalizasyon sorunun artık çözülmesi için dün mahallede bir basın açıklaması yaptı. Mahallede bulunan  3389, 3389/1, 3389/2 ve 3389/3 sokaklarda hiç kanalizasyon hattı bulunmadığını, evlerinin kanalizasyon atıklarının kuyularda biriktiğini ifade eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Tamer Nalcı, “mahalle kokudan geçilmiyor.”  dedi. 

Vatandaşlarla beraber mahallede bir basın açıklaması yapan Nalcı,  “Mahalle sakinleriyle beraber  Pamukkale Belediyesi’ne bu konunun çözülmesi için defalarca gittik.  Denizli Büyükşehir Belediyesi  Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) ile de görüşmelerimiz oldu. DESKİ bu sokakları bağlayan yolun Pamukkale Belediyesi tarafından açıldığı takdirde 15 gün içinde kanalizasyonun döşeneceğini ifade ediyor. Pamukkale belediyesi ise imar yok gerekçesiyle bu yolu açmıyor.” ifadelerini kullandı. 

PAMUKKALE BELEDİYESİ YOL İMARI “YOK” DİYOR, BÜYÜKŞEHİR “VAR” DİYOR

Pamukkale Belediyesi’nin açılması gereken sokakta yol imarı olmadığını iddia ettiğini söyleyen muhtar Nalcı, “Büyükşehir İmar dairesi ise burada yol imarı olduğunu belgeleriyle gösteriyor. Burada imar olduğu açık ve net şekilde gözüküyor. Biz evlerin içinde ve sokakta kokudan duramıyoruz. Herkes gibi bizde vergimizi veriyoruz ama en rezil yasayan biziz. Ayrıca 1078 1079 1080 sokaklarda yasayan vatandaşlarda ayni sorunu yasıyor. Pamukkale Belediyesi 12 metrelik bu yolu açarsa hem kanalizasyon sorunumuz çözülecek hem de doğalgaz gelecek. Herkes rahatlayacak. Bu yolun açılması için hiçbir engel yok fakat ilgilenen yok. Biz Cumhuriyet Mahallesi sakinleri olarak diğer mahalleler gibi bu sorunun çözülmesini istiyoruz.”   dedi.