Catlık Yazısında, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü, gelişimi ve ilerleyen yüzyıllara daha güçlü girilmesi amacıyla oluşturulan Cumhurbaşkanlığı sistemi tüm ülkemize ve yüce Türk milletine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu eşsiz topraklarımızı her alanda başarıya taşıyacak bir sistem olduğunu zamanla göreceğimizden hiçbir şüphem yok.
Catlık, Ülkemizde ilk defa uygulanacak Cumhurbaşkanlığı sistemi hayata  geçirilmiş  ve yeni bakanlar kurulu görev dağılımı yapılmıştır. Bundan sonraki süreçte girilen bu yeni dönemde başta ekonomide, sanayide, eğitimde ve tarımda milli değerlere sahip çıkarak geçmişimizden aldığımız derslerle geleceğimizi oluşturmak zorunda olduğumuz bir gerçektir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli katkılarıyla oluşturduğu yeni bakanlar kurulumuzda görülüyor ki bakanlarımızın almış oldukları eğitim ve bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar, görev aldıkları bakanlıklara uygun,  bu bizleri en çok memnun eden unsur olmuştur. Bundan sonra üretilecek projelerden ve yapılacak çalışmalardan umutlu olduğumuzu söylemek isterim.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm bakanlar kurulumuza almış oldukları bu zorlu görevde başarılar dilerim. Dedi.