Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bir karakol ile 2 karakolun üs bölgesine havan topu ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 3 askerin şehit olduğu bildirildi.
Alınan bilgiye göre Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Işıklı Jandarma Karakolu ve Karataş ile Gazitepe Jandarma Karakolu'nun üs bölgesine sabaha karşı bir grup terörist tarafından saldırı düzenlendi. Havan ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ilk belirlemeye göre 3 askerin şehit olduğu öğrenildi.
Bölgeye çok sayıda özel birlik sevk edildi
Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Karataş, Işıklı Jandarma Karakol Komutanlığı ve Gazi Tepe askeri üs bölgesine teröristler tarafından taciz ateşi açılması sonucunda 3 askerin şehit olması ve 1 askerin yaralanmasının ardından bölgeye çok sayıda özel birlik sevk edildi.
Dün akşam saatlerinde Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Karataş ve Işıklı Jandarma Karakolları ile Gazi Tepe askeri üs bölgesine akşam saatlerinde bir grup terörist tarafından eş zamanlı taciz ateşi açıldı. Taciz ateşi sonrasında güvenlik güçlerinin karşılık verilmesi üzerine bu sefer teröristler uzun namlu silahlar ve roketatarlar ile saldırdı. Saldırılarda 3 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Saldırı bölgesine çok sayıda özel birlik ve kobra tipi helikopterler sevk edildi.
Karakolların olduğu bölgeye, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Skorski ve Kobra tipi helikopterler sevk edildi.
Öte yandan Kazan Vadisi'nde hakim tepeleri tutan güvenlik güçleri tarafından, teröristlerin kaçmalarına izin verilmiyor.
Bölgede hava destekli geniş ve kapsamlı operasyon başlatıldı.