Crypto.com uygulaması artık Türkçe dilinde hizmet verebiliyor. 85+ milyonluk bir nüfusa sahip olan Türkiye pazarında böyle bir lokalleştirme adımının halihazırda pozitif ilerleyen kripto para ilgi ve talebini daha hızlı bir şekilde artırması bekleniyor.

Crypto.com 2016 yılından bu yana özgür bir şekilde para kullanımı ve sahipliği için merkeziyetsiz finans prensibine uygun şekilde faaliyet gösteriyor. Kripto para alanında ödeme alma, ödeme yapma, bankalar tarafından size verilen kredileri değil kendi ihtiyacınıza yönelik kredileri alma ve Crypto exchange’de düşük komisyon fiyatları ile kripto para alım satımı gibi hizmetleri ile 5 milyon kullanıcıya hizmet sunan dünyanın önde gelen kripto para platformlarından. Merkezi Hong Kong’da bulunan şirketin bünyesinde 600’den fazla çalışan var. Öte yandan, müşteri hizmetleri ve topluluk grupları ile çok daha büyük bir ekip olarak çalıştıkları söylenebilir.

Crypto.com öyle bir hızla ilerliyor ki, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Korece ve Çince dahil olmak üzere platforma yeni dillerin kullanımını popüler uygulamasına ve Exchange web sayfasına son 2 ayda ekledi. Henüz Eylül 2019’da 1 milyon kullanıcıya ulaşmışken, 1 yıl gibi bir sürede 5 milyon kullanıcıya ulaşma başarısını elde etmiş bu kripto borsa ve ödeme kartı sağlayıcısının hedefi ise 5 yıl içerisinde 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşmak. Geleneksel finans kuruluşlarına ve finansal araçlara meydan okuyan Crypto.com, hız kesmeden büyümeye ve pazar entegrasyonlarını bir üst seviyeye taşımak için lokalleştirmenin öneminin farkında.

Türkiye’de gitgide artan kripto para araçlarının kullanımı ve piyasadaki penatrasyon Crypto.com yöneticilerinin de dikkatini çekmiş durumda. Crypto.com Avrupa Genel Müdürü Mariana Gospodinova da bu tezi desteklemekle birlikte Türkiye’nin onlar için kritik bir Pazar olduğunun da altını çiziyor.

Crypto.com’un Türkçe sürümlerine ulaşmak hem uygulama için hem de exchange platformu için mümkün.

Bunun için;

  • Crypto.com uygulamasında Settings > Language adımlarını izleyerek Türkçeyi seçebilirsiniz.
  • Exchange için ise ekranın sağ üst kısmından Türkçe dil seçeneğini kolaylıkla seçebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Z kuşağının çoğu kripto para dünyası ile ilgileniyor ve dijital ortamda işlem yapmaktan memnun. Ve ülkede en çok terimlere hakim olan, güncel haberleri takip eden kitle Z kuşağı. Ve bu kitlenin en çok ilgisini çeken özellikler genelde merkeziyetsiz olmak, geleneksel finans kurallarına bağlı kalmamak, zaman ve mekan özgürlüğü diyebiliriz.

Hal böyle olunca genç nüfusu ile ciddi bir nüfusa sahip olan Türkiye, Crypto.com gibi exchange ve borsa platformları için sonuç verecek bir pazar.

Eğer siz de kripto para dünyasında araştırma yapıyor, takip ediyor ve aynı zamanda alım satım yapıyorsanız Crypto.com’un Telegram topluluğuna (https://t.me/Cryptocom_TR) katılarak görüşlerinizi paylaşabilir, ayrıca iç görüler elde edebilirsiniz. Ve aynı zamanda platformun Uygulama içinde, email ve site üzerinden de müşteri desteği bulunuyor ve Türkçe olarak sorularınızı cevaplıyorlar.