Büyüme ve gelişme döneminde olan çocuklar zaman içerisinde vitamin ve mineral eksiklikleri ile karşılaşabilir. Çocuklarınızda eksik olan vitamin çeşitlerine bağlı olarak bağışıklık sistemleri zayıflayabilir. Vücudunda eksik olan vitamin ve mineralleri anlayabilmek için gerekli kan testlerini yaptırarak en doğru sonuca ulaşabilirsiniz.
Bunun yanı sıra bazı faktörler de vitamin eksikliğinin belirtisi olabilir. Özellikle halsizlik, yorgunluk, derslerde başarısızlık, deride görülen dermatolojik problemler gibi birçok faktör vitamin eksikliğinin ilk belirtileri arasında yer alır. Hangi vitaminin eksik olduğunu öğrendikten sonra uzman tavsiyesi ile çocuğunuza uygun vitamini kullanmaya başlayabilirsiniz.

İştahsızlık problemleri yaşayan çocuklar için geliştirilmiş özel gıda takviyelerinden destek alabilirsiniz. Çocuklar için multivitamin takviyesi sunan Ocean Smart Gummies ürünleri arasında vitamin ve mineral takviye çeşidini bulabilirsiniz.

  • Çocuklar için D vitamini takviyesini ihmal etmeyin

Çocuğunuzun günlük hayatta ve okul ortamında yorgun düşmesi dikkatinizi çekiyor olabilir. Alması gereken vitamin ve mineraller eksik olduğunda çocuğunuz halsiz görülebilir. Çocuklar için belli bir döneme kadar gerekli olan vitaminlerin başında D vitamini geliyor. D vitamininin eksik ya da fazla olması çocuğunuzun vücudunda farklı reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle, hekiminize danışarak mutlaka D vitamini seviyelerinizi kontrol ettirmelisiniz.

  • Vitamin takviyesi ile sağlıklı beslenmeyi bir araya getirin

Uygun vitamin takviyesinin yanı sıra beslenme düzeni oluşturarak çocuğunuzun sağlıklı gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Özellikle çocuğunuz güne başlarken kahvaltıyı ihmal etmemenizde fayda var. Düzensiz bir şekilde yemek yiyen çocuğunuz bazı vitamin ve minerallerden uzak kalabilir. Uygun vitamin çeşidi ile beslenme düzenini bir araya getirerek çocuğunuzun sağlığına katkıda bulunabilirsiniz.

  • Büyüme sorunlarında vitamin eksikliğine dikkat edin

Çocuğunuzun büyüme ve gelişimini yakından takip etmelisiniz. Genetik faktörler dışında çocuğun aldığı besinler, gerçekleştirdiği aktiviteler de çocuğunuzun büyüme ve gelişiminde oldukça etkilidir. Vitaminler çocukların gelişiminde önemli rol oynayan besin gruplarıdır. Büyüme ve gelişimde aksaklıklar fark ettiyseniz çocuğunuzun vitamin değerlerine baktırabilir, buna uygun olarak önlemler alabilirsiniz. Özellikle D vitamini çocuklarda normal büyüme ve kemik gelişimi için gereklidir.