Denizli’de 3 ay önce D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan tutuklu ve hükümlülere Kur-an’ı Kerim meali dağıtan Din Görevlileri Derneği, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle de bu kez de 4 bin adet dini içerikli kitap dağıttı.

    Kitapların dağıtımı, cezaevinde düzenlenen törenle yapıldı. Törene Denizli Din Görevlileri Dernek Başkanı Ali Sürücüoğlu Cezaevi Başmüdürü Hasan Dönmezkuş, İkinci Müdür Alim Akçay, Cezaevi Vaizleri Fahri Üner, Mustafa Türkan ve cezaevindeki tutuklular katıldı.

    Dernek Başkanı Sürücüoğlu, cezaevine 3 ay önce yaptıkları ziyarette kendilerinden dini içerikli kitap istendiğini hatırlatarak, sözlerini yerine getirerek 4 bin adet kitap dağıttıklarını söyledi. Kitap ile ilgili kampanyanın çok geniş kesimler tarafınca desteklendiğini belirten Sürücüoğlu, “Kimi zaman ilköğretim okulu öğrencileri bizlere gelerek okul harçlıklarını kitap almamız için bizlere bağışladı. Bu kampanya cezaevinde Allah’ü Teala Hazretleri'ni daha iyi tanımak isteyen insanlarımız için düzenlendi. Bizden talep etmişlerdi. Biz de bu talebi 3 ay gibi kısa bir süre içinde hayata geçirdik. Önümüzdeki perşembe günü yine Kutlu Doğum Haftası sebebiyle D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda mehter takımının gösteresi yapılacak. Dışarıda insanlar bir şekilde dini bilgilerini öğrenebiliyor. Ancak orada insanlar kendileri ile baş başa kalıyorlar. Daha çok ilgiye muhtaçlar. Okuyup kendilerini en iyi şekilde rehabilite etmeleri gerekiyor.” dedi.