ERZURUM (CİHAN)- Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Irena Krasnicka, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i ziyaret etti. Başkonsolos Krasnicka, bir süre sohbet ettiği Başkan Küçükler’e, Çek Cumhuriyeti bayrağının renklerini taşıyan bir kravat hediye etti.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve Kore Cumhuriyeti 2. Başkonsolosu Heechul Lee’nin ardından bugün de Çek Cumhuriyeti Başkonsolosu Bayan Irena Krasnicka’yı ağırladı.
    Başkonsolos Krasnicka, 8-11 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek ‘7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Uluslararası Fuarı’na katılacak olan Çek Cumhuriyeti firmalarının temsilcileri ile birlikte geldiği Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde, Başkan Küçükler’le görüştü. Erzurum hakkında Başkan Küçükler’den bilgiler alan Başkonsolos Krasnicka, burada bulunacakları temaslara değindi. Erzurum’un, Türkiye’nin çok hızlı gelişmekte olan kentleri arasında bulunduğunu söyleyen Irena Krasnicka, şehrin, özellikle geri dönüşüm ve çevre yatırımları açısından dikkat çekmeye başladığını kaydetti.
7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Uluslararası Fuarı’na Çek Cumhuriyeti’nden de çeşitli firmaların katılacağı bilgisini veren Krasnicka, söz konusu firmaların temsilcilerinin, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) ve Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle de bir araya geleceklerini belirtti.

    BAŞKAN KÜÇÜKLER: ERZURUM ARTIK ÇEKİM MERKEZİ
    Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise Erzurum’un, giderek gelişen ve büyüyen bir kent haline geldiğine dikkati çekerek, şehrin, hemen her alanda bir çekim merkezi niteliğine kavuştuğunu söyledi. Başkonsolos Krasnicka’ya, Büyükşehir Belediyesi’nin atık yönetimi ve çevre yatırımları ile ilgili olarak bilgiler aktaran Başkan Küçükler, hayata geçirecekleri ‘Atık Su Arıtma Tesisi’ projesi ile yine bölgede bir ilke imza atacaklarını ifade etti.
Görüşmenin sonunda Başkan Küçükler, Başkonsolos Krasnicka’ya Oltu taşı bir broş hediye etti. Bayan Krasnicka da Başkan Küçükler’e Çek Cumhuriyeti’nin bayrağının renklerini taşıyan bir kravat hediye etti. Başkan Küçükler, daha sonra Çek Cumhuriyeti Başkonsolosu Irena Krasnicka’ya Erminiatürk sergisini gezdirdi. CİHAN