HABERDENİZLİ.COM

Çardak ilçesinde çiftçiler, üretime çeşitlilik kazandıracak bir adım attı. Koronavirüs salgınında oldukça fazla tüketilen turşunun vazgeçilmezlerinden olan salatalık üretimi ilçede 450 dekarlık sahada yapılama başlandı. Çardak’ta üretilen salatıklar Manisa’da fabrikada turşu haline getirilerek Avrupaya ihraç edilecek.

BU SENE 450 DEKAR, SENEYE BİN DEKAR

Salatalık üretiminin öncülerinden olan MHP Çardak İlçe Başkanı Ali Yaşar Karaüzüm,”Üretim bizim için hez zaman ilk sırada yer alıyor. Çardak’ta farklı bir ürün yetiştirmek ve ekonomiye katkı sağlamak için adım attık. 450 dekar alanda başladığımız üretimi önümüzdeki sene bin dekera çıkarmak istiyoruz. Çardak halkı üretimin merkezindedir. Yapacağımız yatırımlar bunu gösterecek”dedi.

ÇARDAK EKONOMİSİNE 4 MİLYON TL

Salatalık üretiminin ekonomiye getireceği faydaya değinen Karaüzüm,”Salatalık üretimi ile Çardak ekonomisine 4 milyon TL, ülke ekonomisine 10 milyon TL’lik bir katkı sağlayacağız. Ayrıca tarlalarda çalışan işçi kardeşlerimize 3 aylık istihdam sağlıyoruz. Üreten Çardak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz”şeklinde konuştu.

Çardak’ta Üretilen Turşuluk Salatalıklar Avrupa’ya İhraç EdilecekÇardak’ta Üretilen Turşuluk Salatalıklar Avrupa’ya İhraç Edilecek