Genç MÜSİAD üyelerinin Geleneksel-muhafazakâr değerleri modern rasyonel girişimcilik kültürüyle bütünleştirerek, ticarette dünyaya yön verme iddasının yanı sıra milli ve manevi değerleri de ön planda tutarak gelecek nesiller için ticaretin dışında sosyal ve kültürel alanlarda projeler üreten Genç MÜSİAD ''Bu Yaz Camideyim'' isimli proje ile çocukların inançlarını öğrenmesinde katkı sağlamayı ve camiyi sevdirmeyi amaçlıyor. Genç MÜSİAD Denizli Şubesi tarafından da uygulanan bu proje, Mehmetçik mahallesinde bulunan Konyalıoğlu camiinde 150 çocuk ile gerçekleştiriliyor.

KILCI: “AMACIMIZ CAMİYİ SEVDİRMEK”

''Bu Yaz Camideyim'' projesinin Denizli deki uygulaması hakkında bilgi veren Genç MUSİAD Denizli Şubesi Başkanı Muharrem Kılcı, bu projenin asıl amacının çocukların Kur’anıöğrenmenlerine katkı sağlamak camiyi sevdirmek olduğunu söyleyerek sözlerine söyle devam etti, “ Sevgili Peygamberimiz, Sizin en hayırlınız Kur’an''ı öğrenen ve öğretendir. En hayırlı ev ise içinde Kur’'an okunan evdir diyor. Biz de bu hadisi şerifi rehber edinerek çocukların Kur’anı Kerimi öğrenmelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Projemizi il Müftülüğümüzün bilgisi ile gerçekleştiriyoruz, amacımız camiye Kur’anı Kerimi öğrenmeye gelen çocukların motivasyonu artırarak, yaz boyunca derslere katılmalarını sağlayarak daha fazla şey öğrenmelerine yardımcı olmak. Bu kapsamda her hafta camiye Kur’an öğenmeye gelen çocukları ziyaret ediyoruz, onlara çeşitli hediyeler götürerek sevindiriyoruz. Bu şekilde hem çocuklar seviniyor hem de motivasyonları artıyor daha çok öğrenerek için fazladan çaba sarf ediyorlar” diye konuştu.

SÜRÜCÜOĞLU: “KURS VERİMİ ARTIYOR”

Camilerde yazın Kur’an öğrenmeye gelen çocukların hediyeler ile teşvik edilmesinin çok önemli olduğuna değinen Konyalıoğlu camii imamı Ali Sürücüoğlu,” Genç MÜSİAD Denizli Şubesinin camimize gelen çocuklara hediyeler vererek çocukların Kur’an öğrenmelerine destek olması çok önemli, çocuklar abilerinden aldıkları destekle öğrenmeye çok daha hevesli oluyorlar, bu sayede kurs daha verimli geçiyor” dedi. Genç MUSİAD Denizli Şube Başkanı Kılcı, Kurs sonunda güzel bir kapanış programı yapacaklarını ve başarılı olan öğrenciler için tablet, bisiklet gibi hediyeler vererek öğrencileri ödüllendireceklerini söyledi.