Çameli Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Çameli Müftüsü Bayram Danacı, İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, Müftülük personelleri ve misafirler katıldı.
Çameli Müftüsü Bayram Danacı; “Bu tür programlar düzenlememizin amacı daha dindar bir nesil yetişmesine katkı sağlamak. Özellikle gençlerimizin dinini diyanetini bilmesi Allah'ını tanıması, Peygamber'ini sevmesi, ahlaklı olması, annesini ve babasını sevmesi, namazını kılması ve vatanına milletine hayırlı bireyler olması için çaba sarf ediyoruz “diye konuştu. 

Namaz kılmamanın temelinde yatan 3 sebep

İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut konuşmasında Yapmış olduğu çalışmalar neticesinde namaz kılınmamasının altında yatan 3 neden tespit ettiğini ifade eden Bulut, “Bugün ne oldu bize ki Türkiye’deki Müslümanların yüzde 70’i namaz kılmıyor. Yaptığımız çalışmaların sonucunda gördüm ki namaz kılmamanın temelinde 3 sebep yatıyor. Bunlardan biri imanımızda problem olmasıdır. Elbisemizin eskidiği gibi imanımız da zaafa uğramış. Daha da temele inersek iman ettiğimiz Rabbimizi tanımadığımız ortaya çıkıyor.” şeklinde konuştu.
Bulut şunları ifade etti:
“En temel noktada problemimiz var. 2 yıldır okullara gidiyorum. Geçtiğimiz günlerde fen lisesi öğrencilerine verdiğim bir konferansın ardından çocuklar yanıma geldi. İçlerinden biri ‘Hocam ben kendimi ateist zannediyordum. Ben de dindarım galiba. Sizin anlattıklarınızdan sonra içim kıpır kıpır etti. Nereden başlayacağım’ diye sordu. Bilmiyor. İhlas suresini Ayetel Kürsi’yi, Haşır suresini, Esmaül Hüsna’yı söyleyebilecek kişi sayısı yok denecek kadar az. Günümüzde Rabbiyle tanıştıramadığımız çok kimse var. Rabbiyle arası açık olunca Rabbinden gelecek emirlerde ona bir yük haline geliyor. İkinci olarak namaz bilincimizde ve şuurumuzda bir eksikliğimiz var. Namaz deyince aklımıza sırtımıza bir yük, bir angarya gibi geliyor. Hatta aklı başında bildiklerimize bile namaz aradan çıkarılması gereken bir vazife gibi geliyor.”

En büyük zikir namazdır

Bulut, Türkiye’de Ramazan ayında camideki cemaatin vaktinin 4’e indiğini belirterek, “Akşam namazında kimsecikleri bulamazsınız. Herkes iftar derdindedir. İftar sofralarında Müslümanların dilinde olan meşhur bir cümle vardır ki o da ‘şu namazı aradanbir çıkaralım da ağız tadıyla bir yemek yiyelim’dir. Resullulah olsa ‘Sofra hazırken namaza durmayın. Çıkarın sofrayı aradan. Ağız tadıyla bir namaz kılın’ derdi” diye konuştu. Namazın ruhun gıdası olduğunun altını çizen Bulut, “Fiziki bedenimizin yemeye- içmeye veya havayı teneffüs etmeye ne kadar ihtiyacı varsa ruhumuzun da namaza o kadar ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
Katıldığı konferanslar ve söyleşilerde yaşadığı anıları davetlilerle paylaşan Ahmet Bulut’a konferans sonunda Çameli Müftüsü Bayram Danacı Tarafından hediye takdim edildi. Misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Yazar Bulut, konferans bitiminde kitaplarını imzaladı.