Denizli Buldan’dan Soma'nın Yırca mahallesinde yapılacak termik santral için kesilen 6 bin zeytin ağacına büyük tepki geldi. Barışın simgesi olan Kur’an da geçen ve ekonomik değeri çok büyük olan böylesi bir ağacın kesilmesini kınadıklarını belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, kesilen zeytinlere karşılık Buldan’da 6 bin fidan dikmek için kampanya başlattıklarını duyurdu. 


Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde Soma  Yırca mahallesinde kesilen ve üreticiyi toprağından koparan 6 bin zeytinin kesilmesi olayını kınadıklarını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Aklın, mantığın durduğu bu olaya karşın Buldanlılar olarak duruma kesilen zeytin ağaçların yerine 6 bin zeytin fidanı dikerek tepkilerini göstereceklerini belirten Gülbay, bu noktada kampanya başlattıklarını  belirtti. 
Gülbay konu hakkında şu bilgileri verdi, “Bölgenin en büyük gelirlerinden birisi zeytindi. Ancak bir akıl tutulmasıyla 6 bin zeytin katledildi. Üreticileri toprağından, zeytininden döverek kopardılar. Barışın simgesi olan Kur’an’da adı geçen böylesi ekonomik değeri yüksek olan binlerce zeytin ağacını kesenleri kınıyorum. Bir termik santral uğruna bu yapılamaz. Fosil yakıta dayalı enerji santrali yerine artık günümüzde yenilenebilir kaynaklara yönelerek enerji üretimine geçmemiz gerekiyor ama, malesef durum ortada. Peki santrali yapacaksınız neden zeytin ağaçlarını kesiyorsunuz. O zeytin ağaçlarını artık tüm dünyanın kullandığı yöntemle yerinden alın başka bir yere hatta satıp gelir elde ederek taşıyın. Ama bunu bile düşünmüyorlar. 1600 yıllık zeytin ağaçları vardı onların içinde. Her bir ağacın değeri binlerce lira. Bu yapılan akla mantığa aykırı” dedi.

KAMPANYA BAŞLATTIK
6  bin zeytin fidanı dikmek için harekete geçtiklerini belirten Gülbay, “Bunun için kampanya başlattık. Kampanyaya olumlu tepkiler var. 50-70 santimetre boyunda birinci boy fidan dikeceğiz. Buldan’da belediyemize ait  Çatak’ta  100 dönüme yakın boş arazimiz var. Ayrıca diğer noktalarda boş arazilerimiz mevcut. Buralara zeytin fidan dikeceğiz. İnsanlarımıza kampanyaya destek olmaya çağırıyorum. Fidanların tanesi 3 lira. Gelecek bağışlarla bu fidanları dikerek Buldanlılar olarak duruma hassasiyetlerimizi göstermek istiyoruz. Fidancılık firması olan Özege Limited Şirketi bin adet zeytinfidanı bağışladı. Ayrıca bu şirketin Ziraat Bankası Bozdağan Şubesi TR18 0001 0003 0554 2285 2450 16 iban nolu hesabına isim soyadı, TC kimlik numarası belirterek yönlendirilen bağışlarla, fidanları bir bir dikeceğiz. Fidanlara bağışçıların isimleri verilecek. Bu fidanlar büyüyüp ağaç olduğunda buradan elde edilecek gelirleri de,yine ağaç dikmek için harcayacağız. Duyarlı insanlarımızın bağışlarını bekliyoruz” dedi.