BAYBURT (CİHAN)- Bayburt’ta eğitim alanında faaliyet gösteren Kardelen Özel Eğitim Kurumları tarafından temeli atılan kolej, kentin eğitim alanında dünyaya açılan yüzü olacak.
Eğitim alanındaki birçok başarılı çalışmaya imza atan Kardelen Özel Eğitim Kurumları’nın 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçireceği kolej, ana sınıfından başlayan İngilizce eğitimi, spor kompleksleri, tam donanımlı laboratuvarları ile daha bitmeden kentte ilgi odağı oldu.

Eğitimin, her bireyin hakkı olduğunu ifade eden Kardelen Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Tekin, ‘’Kurum olarak bu hakkı her bireyin daha kaliteli alması için çalışmalar yürütüyoruz. Bugün temelini attığımız kolejde, geleceğimizin teminatı olan ve aldıkları kaliteli eğitimle her alanda çığır açacak olan çocuklarımızı daha okula ilk adımlarından itibaren onları bu hedeflere ulaştıracak eğitim ve eğitim ortamı sunacağız’’ dedi.
Ömer Tekin, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçecek olan kolejde, ana sınıftan başlayan İngilizce eğitimin yanı sıra, tam donanımlı laboratuvarlar, bütün sınıflarda akıllı tahta ile eğitim ve Türkçe, Matematik ile Fen Bilgisi derslerinde ek dersler yapılacağını söyledi. Tekin, 15 bin metrekare alana kurulacak olan eğitim kompleksinin ilk adımı olarak 600 metrekarelik ilköğretim binası ile başladıklarını belirtti.
Eğitim kompleksinin inşaat yapımını yüklenen Kurban Atmaca, 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçirilecek olan kolej inşaatının yaklaşık olarak 3 ay içerisinde bitirilmesi gerektiğini ancak normal şartlarda bunun imkansız olduğunu belirtti. Atmaca, Bayburt’ta böyle bir eğitim kurumunun kurulması için vardiya sistemi kurduklarını ve çalışmalarını gece gündüz devam ettirdiklerini ifade etti.
CİHAN