Sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği ve Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin 6 aylık periyotlarda yaptığı ‘Türkiye’nin En Başarılı İl Belediye Başkanı’ başlıklı kamuoyu araştırmasına göre, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan Türkiye’nin en başarılı belediye başkanları listesinin zirvesinde yer aldı.
Sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa olarak düzenlediği ve Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi 'Yerel Yönetimler Performans Araştırması' Temmuz 2013 raporunu yayınladı. 6 aylık periyotlarda yapılan ankette Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 kişilik ‘Türkiye’nin En Başarılı İl Belediye Başkanı’ listesinin zirvesinde yer aldı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'dan memnuniyet oranı 60.4 olarak açıklandı. Türkiye'nin büyükşehir il ve ilçe belediye başkanlarının performansına yönelik halkın düşüncelerini tespit etmek amacıyla 31 ilde 43 bin 413 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırma sonuçlarına göre Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan listenin ilk sırasında yer alırken, 2. sırada Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükcüoğlu, 3. sırada ise Şanlıurfa Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba yer aldı.
Türkiye'nin saygın anket şirketlerinden biri tarafından yapılan anket çalışmasında ilk sırada yer almalarının kendileri için önemli olduğunu belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ‘’Gece gündüz Denizli için çalışıyoruz.Hemşehrilerimizin bu desteği sürdüğü müddetçe biz de Denizlimizin dört bir yanında hizmet destanları yazmaya devam edeceğiz. Allah hepsinden razı olsun. Denizlimiz için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.