Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Şahin Tin, basından sansürün kaldırılışının 107. yıldönümünü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Tüm basın çalışanlarımızın basın bayramını kutlarım” dedi. 
Her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan basın bayramında basın çalışanlarının çok zor şartlar altında görev yaptığını bildiklerini ifade eden Başkan Tin, “Kamuoyunun haber alma özgürlüğünü yerine getiren basın kuruluşları ve basın çalışanlarının her zaman yanlarındayız. Basın çalışanları kamu adına önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu görevi de yerine getirirken de zaman zaman zorluklar karşılaşmaktadırlar. Çünkü üstlendikleri görev ve misyon kolay değildir. Basın camiası en zor zamanda tarafsızlık ilkesine dayanan bir anlayış ile toplumu bilgilendirme görevini herşeye rağmen yapmanın gayreti içindedirler. Bu manada, basın camiasının ortaya koyduğu gayret, şartlar bakımından oldukça zordur. Bu zorlu görevde alanda ve haber merkezlerinde çalışan tüm gazeteci kardeşlerimize görevlerinde kolaylıklar diliyorum. Bu arada şunu da ifade etmek gerekir ki, gelişen ve değişen dünyada basın kuruluşlarının da kendisini geliştirmesi ve değiştirmesi mutlak şarttır. İlimiz bu anlamda kendisini yenilemiş ve geliştirmiş bir basın sektörüne sahiptir” dedi. 
Son olarak ifade özgürlüğü ve haber almanın önemine işaret eden Başkan Tin, açıklamasında, “Bağımsız, tarafsız çalışan yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşları, toplumumuzun aydınlanmasını sağlamaktadır. Doğru ve hızlı bir şekilde haber akışının sağlanması çok önemlidir. Bizler AK Parti olarak basının önündeki engellerin kaldırılması için elimizden gelen gayreti bu güne kadar nasıl gösterdik ise, bu günden sonra da aynı kararlılık ile göstermeye devam edeceğiz. Bu vesile ile basın çalışanlarımızın bayramını kutluyorx aileleri ile birlikte mutlu güzel yarınlar diliyorum” dedi.