Tekden Denizlispor başkanlığından bir süre önce istifa eden ancak genel kurula kadar başkanlık görevini sürdürecek olan Mehmet Özsoy, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından ilçeye giderek yardımda bulundu. 
Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle tüm Türkiye yasa boğulurken, spor dünyası da bu olaya kayıtsız kalmadı. Son olarak Tekden Denizlispor başkanlığından bir süre önce istifa eden ancak genel kurula kadar başkanlığa devam edecek olan Mehmet Özsoy’dan bölgeye yardım yapıldı. Soma ilçesine giden Özsoy, hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına başsağlığı diledi. Tüm Türkiye’yi yasa boğan bu patlama sonunda hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet, kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dilerim diyen Mehmet Özsoy, "Milletimizi derinden üzen müessif kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerim" dedi.
Başkan Mehmet Özsoy'un Soma'da yaşanan facia nedeniyle acılı ailelerden birine 10 bin TL nakit para yardımı yaptığı ve babasını kaybeden bir kız çocuğunun ise tüm eğitim masraflarını üstlendiği öğrenildi. Özsoy'un ayrıca önümüzdeki günlerde tekrar Soma'ya giderek bir yardım daha yapacağı öğrenildi.
Mehmet Özsoy'un ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Sevgi Eli ekipleri vasıtasıyla Soma'da yaşanan facia nedeniyle mağdur olan ailelere verilmek üzere 1 kamyon dolusu çocuk, kadın ve erkek giyim eşyası yardımı yaptığı da belirtildi.