Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) kuruluşunun 20.yılında başarılı ihracatçıları ödüllendirdi. 
DENİB’in kuruluşunun 20.yılı dolayısıyla Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde etkinlik düzenlendi. Törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekçi Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile çok sayıda işadamı katıldı. Törende bir konuşma yapan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi,ihracat olarak her zaman hedeflerini büyük tutmaları gerektiğini söyledi. Denizli’nin en fazla ihracat yapan 8.il olduğunu kaydeden Büyükekşi, “Türkiye’nin en önemli hedeflerinden biri 2023’te 500 milyar dolar ihracat yapabilmek. Bunun için inovasyon, ar-ge, katma değeri yüksek ürünler üretmek ve markalaşmaya büyük önem vermeliyiz.Biz bu konularda önemli çalışmalar yapıyoruz. Her KOBİ bir inovasyon merkezi olmalıdır. İnovasyon kültürü bu ülkeye yerleşmelidir. Taklitçi değil, markaya önem veren bir Türkiye olmak zorundayız’’ dedi.
2023 yılında gayrisafi milli hasılanın kişi başına 25 bin dolar olmasının öngörüldüğünü kaydeden Büyükekşi, ‘’ Bunun için de tüm ülke olarak çalışmaya devam etmek zorundayız. Bu dönemde asgari ücretin de 2 bin dolar civarında olması bekleniyor. Bu ülkenin üretimi, ihracatı, geliri artacak. Zaten büyümenin en etkili yolu ihracattır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 20 yıldır üst üste aralıksız ihracat yapan 20 firmaya ve eski DENİB Başkanlarına plaketleri verildi.