VAN (CİHAN)- Bank Asya Genel Merkezi ve şubelerinde çalışan 40 kişilik grup, Kimse Yok Mu aracılığıyla Van'da yardıma muhtaç ailelere Ramazan yardım paketi dağıttı.
Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi insanlara yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Kimse Yok mu Derneği'nin organizasyonu ile Van'a gelen Bank Asya'nın çalışanları 200 aileye yardım elini uzattı. Bank Asya olarak Kimse Yok mu Derneği'nin Ramazan ayı içerisinde başlattığı kampanya çerçevesinde maddi manevi desteği sağlamaya çalıştıklarını belirten Bank Asya Kurumsal Pazarlama Müdürü Atilla Topçu, Kimse Yok mu Derneği hem Türkiye'de hem dünyada büyük hizmetler verdiğini söyledi. Topçu, ''Bizde bu hizmete İstanbul'dan 40 gönüllü banka çalışanımızla buraya gelip hem maddi hemde manevi bir destek sağlamak istedik. Bugün burda Kimse Yok mu Derneği ile birlikte yardıma muhtaç ailelere kumanya dağıtmaya çalıştık. Bu gün burada yapılan bu yardım kampanyasına tüm Türkiye'de katkı sağlayacağız. Bunun dışında Somali'de son dönemde yaşananlar bizleri üzdü. Yine banka personellerimiz arasında toplanılan 70 bin liralık bir miktarı inşallah Afrika'ya göndermiş olacağız. Bizde Bank Asya olarak Kimse Yok mu Derneği'nin tüm dünyada mazlum insanlara yapmış olduğu yardımlara katkı sağlamaya çalışacağız.'' dedi.
Kimse Yok mu Derneği Van Şubesi'ne kayıtlı 2000 yardıma muhtaç aile bulunduğunu belirten Kimse Yok Mu Derneği Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Öngüner, ''Bugün burada Kimse Yok mu Derneği'nin ana sponsoru olan Bank Asya personelinin getirmiş olduğu yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Bu mağdur ailelerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kimse Yok mu Derneği'nin Van'a büyük merkez kurulması düşünülüyor. Bununla birlikte bu mağdur ailelerin çocuklarına yönelik bir sosyal proje geliştirmek çabasındayız. Bu projeyi hayata geçirerek, bu mağdurları hep yardım bekleyen aileler olmaktan kurtarmak 'alan el olan değil, veren el olarak' çocuklara yönelik bir bir sosyal proje gerçekleştirmek istiyoruz. Eğer bu projeyi gerçekleştirebilirsek yapmamız gerek aslı vazifemizin bu olduğuna inanıyorum.'' diye konuştu.
Van'da yardıma muhtaç çok mağdur ailenin bulunduğuna değinen Öngüner, "Biz dernek olarak elimizden geldiği kadarıyla bu mağdur ailelere gönüllülerimizin yardımıyla ulaşmaya çalışıyoruz." diye konuştu. Bank Asya ile Kimse Yok Mu Gönüllüleri daha önceden belirlenen yardıma muhtaç ailelere yardım paketlerini dağıttı. CİHAN