Denizli’de bu konunun çözümüne yönelik önemli bir adım atıldı. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, tabiatın korunmasında çok özel bir görevi olan arıların türünün korunması ve organik bal üretimine katkı sunmak için  ‘Bal Ormanları’ kurdu. Şuana kadar 9 ayrı noktada toplam bin 500 dekar alanda arılar için büyük önem taşıyan ağaç ve bitki türlerinden oluşan bal ormanlarına ise arıcılar büyük ilgi gösteriyor.  

Son zamanda ülkede ve dünyada yaşanan toplu arı ölümleri insanlığı korkuturken, sahte bal furyası ise hem sektöre hem de insan sağlığına büyük darbe vuruyor. 
Sahte Bal sektörde anılan ismiyle bal aromalı şurup, tüketiciyi kandırma üzerine kurulu bir sistem haline dönüştü. Üretim şekli kovan-arı-doğa ile ilişkisi olmadan sanayi ürünü olarak üretilerek süzme bal şeklinde büyük reklam desteği ve uygunsuz satış teknikleri ile tüketiciye sunuluyor.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Denizli’de bu konunun çözümüne yönelik önemli bir adım attı. 

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, tabiatın korunmasında çok özel bir görevi olan arıların türünün korunması ve organik bal üretimine katkı sunmak için  ‘Bal Ormanları” kurdu. Şuana kadar Serinhisar, Acıpayam, Çivril,Tavas, Denizli Merkez Karataş Mahallesi, Işıklı, Kocayaka, Acıpayam Alaattin Mahallesi ve Çardak İlçesi Beylerli mahallelerinde 9 ayrı noktada toplam bin 500 dekar alanda bal ormanları arıların hizmetine sunuldu. 
Bu bölgelere arılar için badem, alıç, ateş dikeni, akasya, mahlep, dağ muşmulası, Ahlat, iğde, incir, tesbih çalısı, defne, ıhlamur, kuşburnu, erguvan, bal otu, karamuk, akçaağaç, hünnap, biberiye, kekik ve adaçayı gibi bitki türleri bulunuyor.