HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı açılışı için Denizli’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tesisi halka kazandıranlara teşekkür ederken “Son 15 yılda 1.5 milyona yakın hayvanı aşılaşımız, 1 milyon kısırlaştırmışız. 300 bin hayvanı ise sahiplendirmişiz” dedi.

Son yıllarda en çok konuşulan konuların başında gelen hayvanlara yapılan şiddetle ilgili konuşan Bakan Pakdemirli, “Hayvanlara yönelik şiddet ve kasten öldürme fiilleri artık kabahat kapsamından çıkıp, suç kapsamı haline gelecek. En yakın zamanda yasanın çıkacağını umuyorum” dedi.

Pet shoplarda satılan kedi köpeklerle ilgili konuşan Bakan Pakdemirli, petshoplarda bundan sonra kedi köpek satılmayacağını belirtti. Kötü ortamlarda hayvanların sergilenmesinin doğru bulmadığının altını çizen Pakdemirli, “Bunların ya kataloglar ile, internet ortamından ve olabildiğince sahiplenerek olması gerektiğine inanıyoruz. Sahipli hayvanlarını da sokağa terk edenlere yaptırım uygulamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.