Denizli'de faaliyet gösteren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi İstanbul’un Fethinin 564. yıldönümü sebebiyle İstanbul’a gitti. İstanbul'un en çok ziyaretçi çeken tarihi mekanlarından Ayasofya’da Fetih Namazı ile başlayan programa Denizli’den yüzlerce genç katıldı.

İstanbul'un fethinin yıldönümü nedeniyle her yıl geleneksel halde yapılan programda AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasının ne kadar gerekli olduğunu yineleyerek Ayasofya’nın bütünüyle ibadete açılmasını istediklerini belirtti. 

Çağ kapatıp çağ açan Fatih Sultan Fatih’in emaneti Ayasofya’nın esaretten kurtulmasının İslami şuura bağlı olduğu ifade eden Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut, “Ecdadımız, canlarını ortaya koyarak Hazreti Peygamber’in duasına mahzar olmak için İstanbul’u fethetmiştir. Sultan Fatih, İstanbul’un sembolü olan Ayasofya’yı İslam’ın en önemli nişanelerinden birisi haline getirmiştir. Bizler de ecdadımızın canları pahasına yaptıkları mücadelenin şuuruyla buradayız. Ayasofya Camii açılana kadar da aynı şuur ile mücadelemiz devam edecek” diye konuştu. 

agd-denizli-fetih-istanbul1.jpg

Denizli’den katılımın sağlandığı İstanbul’un Fethi etkinliklerine yüzlerce gençle birlikte Fatih Sultan Mehmet Han’ın Kabri, Merkezefendi Türbesi, Merhum Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın kabri ziyaret edilerek dualar edildi. Ziyaretlerin ardından Kocaeli İsmet Paşa Stadyumuna geçilerek, İstanbul’un Fethinin 564. Yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.