HABERDENİZLİ.COM

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Keçeci, seçim sonrası değerlendirmelerini Ak Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’a anlattı.
Keçeci, “Uzun süredir ülkece odaklandığımız yerel seçimleri de geride bıraktık. Geçirdiğimiz bu yerel seçimin tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyor; yeni seçilen yöneticilerimize kolaylıklar diliyorum. Bu dönemeçten sonra 4,5 yıllık seçimsiz bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bunun ülkemiz için ekonomiye ve üretime odaklanmamız gereken bir süreç olması gerektiğini düşünüyorum. Gerek Cumhurbaşkanımız gerekse ekonomi yönetimi, ekonomik reform sinyallerini verdi. Şimdi bu sinyallerin gerçeğe dönüştüğünü görmek istiyoruz. Biz iş dünyası olarak çok uzun zamandır beklemedeyiz. Şimdi açıklanacak olan paketlerle ekonomi yönetiminden beklentimiz kanımıza kan, canımıza can katmalarıdır. Hızlıca üretimi teşvik edecek formüller üretilmeli ve sanayinin kalkınması için adımlar atılmalıdır. Sanayicinin üzerinde çok ciddi maliyetler birikti. Sanayicinin yükünü biraz daha hafifletecek ve gerekli yerli yatırımcıyı gerekse yabancı yatırımcıyı yatırıma özendirecek birtakım tedbirler alınması gerekiyor. Biz sanayiciler olarak uzun zamandır bu sürecin atlatılmasını bekliyorduk. Artık seçim gündemden düştüğüne göre, biz üreticiler yeniden gündemde baş sıraya yerleşebiliriz. Kısa ve orta vadeli reformların en kısa sürede planlanarak bizlere sunulması gerekmektedir. Ayrıca dövizin stabil olması veya hareketlerinin tahmin edilebilir hale gelmesi için mücadele verilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü yatırım bizim en önemli konumuz. Bugün TOBB ile istihdamı artırmak için mücadele veriyoruz ve bu ancak yeni yatırımla mümkün olacak. Bunun için bu yatırımların finansmanla ilgili sorununu çözmek gerektiğini düşünüyorum. Bu faizlerle, yatırım yapmak şansının olmadığını düşünüyorum. Tüm bu temel sorunları çözdükten sonra da yatırımcıları katma değer yaratacak yatırımlara yönlendirmemiz gerekmektedir. İşin özü, kalıcı stratejik planlarımızın olması gerekiyor. Artık ülke olarak bu planları yapmaya da uygulamaya da hazır olduğumuzu düşünüyorum.” diye konuştu. 

Ak Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, “Düşünceleriniz bizler için çok önemli. Bu ülkenin geleceği için elimizden geleni yapmak için çabalayacağız.” dedi.