Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığı izinle okul duvarlarına “Hz Muhammed (s.a.v) deyince aklınıza ne geliyor” sorulu pano astı. Bu panodaki kutucuklara öğrenciler ve öğretmenler  aklına gelen bir ya da iki kelimeyle Peygamberimizi anlatıyor. Öğrencilerde farkındalık oluşturmak için yapılan bu çalışma sayesinde Peygamberimizin tanıtılması sağlanıyor. 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan  Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi İmam Hatipler Komisyonu Başkanı Halil Emre Eşmeli, Okullarda yapmış oldukları bu Çalışmaya öğrenci ve öğretmenlerden yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Bugün çekilen tüm sıkıntılar Peygamberimizin yolundan gitmediğimizden ve onu yeterince anlayamadığımızdan kaynaklanmaktadır. Peygamberimizin (S.A.V)’in gençlere olan ilgisini incelediğimizde, onun bütün gayret ve hedefinin, inançlı, dindar, ahlaklı ve iffetli bir gençlik oluşturabilmek olduğunu görüyoruz. Yüce Efendimiz (S.A.V), onları şefkatle bağrına basmıştır. Bugünün gençliğine Efendimizden alınacak oldukça büyük dersler vardır. 
Güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen bir Peygamberden gençlere miras kalan ziynet ancak ve ancak onun sünnetidir. Onun söylemleriyle bezenmeye, onun eylemleriyle yaşamaya bütün insanlığın ihtiyacı var” dedi.