AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Dünya Çevre Günü nedeniyle, Afyonkarahisar Çevre Dostu Çalışanları Derneği (AFÇEVDER) ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kültür Merkezi Ömer Faruk Ataberk sergi salonunda doğa fotoğrafları konulu sergi açtı.
Serginin açılışında konuşan Çevre ve Orman Müdürü Rahmi Bayrak, doğanın bütün insanlar için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyledi.
Bir çevre teşkilatı olarak özellikle doğanın korunmasını kendilerine birinci hedef olarak koyduklarını dile getiren Bayrak, korunan doğanın da insanlara aktarılıp gösterilmesi gerektiğini bildirdi. Bu çerçevede Dünya Çevre Günü münasebetiyle AFÇEVDER'in amatör sanatçıları tarafından çekilen fotoğrafların sergisini açtıklarını dile getiren Bayrak, önümüzdeki yıllarda Afyon'un doğal güzelliklerini yansıtan, özellikle yeşilini yansıtan fotoğrafların yoğun sergileneceği sergi açmayı hedeflediklerini söyledi.
Afyon hakikaten çevre ve ağaçlandırma faaliyetleriyle örnek iller arasında olduğunu aktaran Bayrak, “Şu anda yüzde 15'lik ağaçlandırma oranı yüzde 25'lere çıkmış vaziyette.” diye konuştu.
50 fotoğrafın bulunduğu sergi 4 gün açık kalacak. Açılışa, Vali Yardımcısı Niyazi Ergut, İl Çevre ve Orman Müdürü Rahmi Bayrak, AFÇEVDER Başkanı Fahrettin Sancak, Afyon Gaz İşletme Müdürü Bekir Gül ve davetliler katıldı. CİHAN