HABERDENİZLİ.COM

Denizlili aile ticaret yapmak için Afrika'ya yerleşti. Aileden baba Himmet Kara sivrisinek ısırması sonucu sıtma teşhisi konuldu ve hayatını kaybetti. Oğlu Ali Kara ise Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Denizli'den Afrika'ya ticaret yapmak amacıyla Fildişi Sahili'ne gidip, yerleşen 46 yaşındaki iş adamı Hikmet Kara ve 25 yaşındaki oğlu Ali Kara, sinek ısırmasına bağlı sıtma hastalığına yakalandı.

Baba, tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti. Babalarının hayatını kaybetmesi sonucu ailesiyle birlikte Türkiye'ye dönen Ali Kara, belirtilerin devam etmesi üzerine Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi (PAÜ)'de tedavi ve gözetim altına alındı.

Hayatını kaybeden Himmet Kara'nın eşi Meryem Kara ise, Afrika'da eşine yanlış teşhis koduklarını ileri sürdü. Hayatını kaybeden eşi için ise gözyaşları döktü.

Tedavi altına alınan Ali Kara, "tedavi için babamla beraber Afrika'da hastanede yattık. Ben tedavi görürken babamı kaybettim. Babamın cenazesi daha Afrika'dan Türkiye'ye gelmedi. Cenaze masrafları toplam 80 Bin TL tuttu. 40 Bin TL'sini Afrika'da yardım kampanyasıyla ödendi. Diğer 40 Bin TL ise daha ödenmiş değil. Babamın cenaze bugün (pazartesi) işlemlerin ardından akşam saatlerinde gelmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Himmet Kara'nın cenazesi bugün (pazartesi) akşam saatlerinde Afrika'dan Türkiye'ye getirildikten sonra ertesi gün (salı) Denizli'nin Bekilli İlçesi Köselli Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.