HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir İtfaiyesi yoğun kar yağışı nedeniyle şu açıklamalarda bulundu, "Dikkat! Meteoroloji'den gelen son tahminlere göre Cumartesi günü ilçelerde Pazar günü ise Denizli Merkez'de yoğun kar yağışı beklenmektedir. Vatandaşların ve sürücülerin gerekli tedbirlerini almasını rica ederiz" dedi.

DENİZLİ AFAD'TAN AÇIKLAMA

Denizli AFAD tarafında yapılan açıklamada; "03.01.2019 sabah saatlerinden itibaren yağmurla başlayacak yağışların, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. Cuma, Cumartesi hafifleyerek devam edecek yağmurun Cumartesi akşam saatlerinden itibaren yüksek ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi ile birlikte;Pazar günü öğle saatlerine kadar aralıklarla kar yağışı halinde devam etmesi bekleniyor.

Ayrıca; öğle saatlerinden itibaren bölgemizde güneyli (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı veya kar örtüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır denildi.

METEOROLOJİ'DEN GÜNLÜK TAHMİN
Bölge genelinin çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Uşak'ın karla karışık yağmurlu, Denizli'nin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Denizli'nin güney ilçelerinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR:
Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı veya kar örtüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.