Kongre bilimsel program kapsamında, biri açılış ve beş tanesi genel olmak üzere toplam altı davetli konferansa yer verilecek. Ayrıca, programda konu odaklı ve araştırma bulguları sunulan çok sayıda sempozyum, güncel, bilimsel konuların uzmanlarınca tartılışılacağı panel, standart sözlü ve poster sunumları bulunacak ve genç araştırmacılarında özgün çalışmaları, sözlü ve poster bildirileri ödüllendirilecek. 
Kongrenin Eş Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyololoji AD Başkanı Prof. Dr. Sadettin Çalışkan, Türk Fizyolojik Bilimler Derneği 43. Ulusal Fizyoloji Kongresi'ne Pamukkale Üniversite'nin ev sahipliği yapacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.kongrenin Denizli ve Üniversite tanıtımında bilimsel çalışma potansiyeline önemli katkısı olacağını belirtti. Ayrıca Prof. Dr. Çalışkan  kongrenin genç fizyologların ulusal ve uluslararası  arası bilim insanlarıyla iletişim kurma sansı yakaladıklarını ve yeni pencereler açabileceklerini düşündüğünü  belirtti.
PAÜ Kongre ve Kültür merkezinde 7 Eylül perşembe günü saat 17.00'da gerçekleşecek 43. Ulusal Fizyolojik Kongrenin açılışı yapılacak. Kongre kapsamında, bilimsel konferanslar dışında Tripolis Antik Kenti ve Buldan'a gezi düzenlenecek.