HABERDENİZLİ.COM

Kadir Tekin (22), "Kuaförlük mesleğine lise okumadan 15 yaşında başladım. 2 yıl boyuncada işyerinde çıraklık yaptım. Zor koşullarda çalışıp kendimizi geliştirerek, eğitimlere katılarak sürekli kendimizi yeniliklere uydurarak kendimizi geliştirdik. 2016 yılında işyerinden ayrıldım. 20 yaşındayken Küçük bir Kuaför Salonu açtım ve  1.yılın sonunda 170 mt2 salon açtım

Şimdi ise zor şartlar altında 8 Ay önce Çamlık Bölgesi'nde "Fashion CityKadir tekin® coiffeur" adı altında kendi Kuaför Salonumu açtım. Salonda genç ve profesyonel bir ekiple çalışıyoruz ve yazları da makyöz arkadaşımız geliyor. 22 yaşında olduğumu söylediklerim genelde şaşırıyor." ifadelerini kullandı.

GECE ARA ARA UYANIP SAÇ BOYAMA VİDEOLARI BAKIYORDUM

Tekin, "Kuaförlük hayal ettiğim bir meslekti. Sürekli saç yapım videolarına bakıyordum. Gece uyanıyor saç videolarına bakıyordum. Para biriktirdim eğitimlere katıldım." dedi.

KENDİ ÜRÜNLERİMİ ÇIKARTTIM, SATILMAZ DİYE GÜLMÜŞLERDİ

Tekin, "Kuaför Salonunu açtıktan sonra kendi ürünlerimi çıkartmaya başladım. Mor Şampuan (Silver Şampuan) ve Argan Yağı ürettirerek satıyoruz. İlk başta 100 tane getirtmiştim insanlar bana gülmüştü şampuanlar ve argan yağı satılmaz diye 2 veya 3 ayda tamamen hepsini sattık. Müşterilerimiz şampuandan ve Argan Yağı'ndan gayet memnun. Şehir dışlarından gelen talepler üzerine kargo yoluylada şampuan ve Argan Yağı'nı kargoluyoruz." dedi.

GENELDE SAÇ BOYAMAYA YOĞUNLAŞTIK

Tekin, "genel olarak saç boyama üzerine yoğunlaştık. Mesleği çok sevdiğim için vücudumun çeşitli yerlerinde makas ve boya tarağı dövmeleri bulunuyor. Yaz aylarında bir kotamız oluyor 60 tane gelin başı yapacağız diyoruz mesela 61'inciyi alamıyoruz. Genelde boya müşterimiz çok olduğu için hep bir kotamız oluyor" dedi.

YURT DIŞINDAN İNANILMAZ MÜŞTERİMİZ VAR

Tekin, "yaz aylarında yurt dışından inanılmaz derecede müşteri yoğunluğumuz var. 7'den 70'e genci yaşılısı yurt dışından 150 veya 200 müşterimiz oluyor. Türkiye'ye gelmeden randevuları 2 veya 3 ay öncesinden oluşturuyorlar.

120 HANIMEFENDİYE ÜCRETSİZ SAÇ BAKIMI YAPTIK

Tekin, "8 Mart Kadınlar Gününde Kuaför Salonumuza 120 tane hanımefendiye ücretsiz saç bakımı yapmıştık. Kadınlar bu durumdan çok memnun kaldı ve sevindi. O gün hiç müşteri almadık ve sadece 8 Mart kadınlar gününden dolayı onlara hizmet ettik.

ESKİ BİR  BİNADAN HARİKALAR YARATTIK

Tekin, "46 yıllık  bir binayı 2 aylık tadilatla harikaya dönüştürdük. Tasarımlarımızla dükkanı adeta baştan yarattık ilk halinden eser kalmadı." dedi.