HABERDENİZLİ.COM/İHA-DENİZLİ

Kaza Geçtiğimiz Cumartesi akşamı meydana gelmişti.  Denizli’nin Acıpayam ilçesi Akalan Mahallesi'nde seyir halinde olan Samet Acar yönetimindeki 20 ABA 03 plakalı hafif ticari araç sürücüsü kontrolünü kaybederek, refüje çıkmış ve elektrik direğine çarparak durabilmişti. Kazada Ramazan İnce kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, sürücü Samet Acar da hastanede tedavi altına alınmıştı. 19 yaşındaki sürücü Samet Acar'ın Pazar günü beyin ölümü gerçekleşti. Acar’ın ailesi evlatlarının organlarını bağışlama kararı aldı. 

AYDIN’DA KARACİĞER NAKLEDİLDİ

Beyin ölümü gerçekleşen Acar’ın karaciğeri Aydın’da nakil bekleyen 55 yaşındaki Kamuran Atlas’a umut oldu.  ilerlemiş siroz teşhisi konulan Atlas’a  Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde karaciğer nakli yapıldı. 

ADÜ’de ilk defa Karaciğer nakli gerçekleştirdiklerini ifade eden  Karaciğer Nakli Sorumlu Uzmanı Yrd. Doç Dr. Erdem Barış Cartı, “Oldukça yüksek riskli bir ameliyattı.  Çok şükür hastanın sağlık durumu gayet iyi” şeklinde konuştu.

Organ bağışının önemine değinerek vatandaşları organ bağışına karşı bilinçli ve duyarlı olmaya davet eden Genel Cerrahi ABD Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demirkıran, “Trafik kazası geçiren bir gencin organları 5 kişiye umut oldu. Karaciğeri Adnan Menderes Üniversitesi’ne, bize geldi. Kadavra ile hastanın kanının uyuşması da çok büyük tesadüf oldu. Denizli'ye gidip karaciğeri alıp getirdik ve hastamıza naklini gerçekleştirdik. Bir hastamızı sağlığına kavuşturmak, bize büyük bir onur ve mutluluk kaynağı oldu. Organ bağışlarının özendirilmesi gerekiyor. Vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Üniversite Hastanesi olarak bundan sonra daha çok organ nakli gerçekleştirmeyi umut ediyoruz.” Dedi