Çalışmalar kapsamında Hürriyet Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde ve Afşinbey Mahallesine bağlı cadde ve sokaklar üzerinde ıhlamur, alev ağacı, süs elması, dişbudak, gavura, grandiflora ve cerastium çeşiti yaklaşık 1300 adet ağaç ve çiçek dikimi gerçekleştiren Honaz Belediyesi, ilçenin ihtiyaç duyduğu park ve bahçe gibi pek çok alanda ağaç dikim çalışmalarına devam edecek.
Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, "İlçenin doğal elemanları olarak ön plana çıkan cadde, bulvar ve refüjlerdeki ağaçlar estetik ve işlevsel bir karaktere sahiptir. İlçe genelimizde ki belirlediğimiz bölgelerde ve Belediye Düğün salonu etrafında sürdürdüğümüz çalışmalar ile ilçemizde ki yeşil alanları arttırma hedefi içerisindeyiz. Yürütülen bütün bu çalışmalar neticesinde, Hürriyet Mahallesi ve Afşinbey Mahallelerimizde park ve yol kenarlarına toplam 1300 adet ağaç ve çiçek dikimi gerçekleştirilmiştir. Çevreye karşı duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. İlçemiz için geleceğimiz için ağaçlandırma çalışmalarımız önümüzdeki zamanlarda da devam edecektir. " ifadelerini kullandı.
İlçenin ekolojik koşullarına uyum sağlayacak ağaç türlerinin Honaz’da yaygınlaştırılacağını belirten Başkan Devecioğlu, "Vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda yaşamalarına katkıda sağlayacak ağaçlandırma çalışmaları ilçenin kentleşmesi açısından önemlidir. Honaz’ı park ve bahçeleriyle her anını yaşamaktan daha da keyif alacağınız bir ilçe haline dönüştürüyoruz" dedi.