Ağız bakımı denilince ilk olarak akla diş ağrısı, ağız kokusu ve diş kayıpları gibi problemlerin çözümü gelse de günümüzde diş ve diş etlerine bağlı gülüş estetiği de çok önemli bir yere sahiptir. Çürük dişlerin, diş eti hastalıklarının, diş dizilimindeki çapraşıklıkların, anormal renklenmelerin ve diş kayıplarının sonucunda oluşan estetiksel sorunlar, kişilerin sosyal hayatlarını ve özgüvenlerini olumsuz olarak etkileyebilmektedir. Kimi zaman da bireyler, sağlıklı dişlere sahip olsa da diş ve diş etlerinin orantısızlığı, şekil ya da biçim bozukluklarını estetik anlamda iyileştirmek isteyebilir.

Estetik diş hekimliği denilince akla gelen ilk kavramlardan biri ''gülüş tasarımı''dır. Hollywood gülümsemesi de denilen gülüş tasarımı; çeşitli nedenlerle estetik açıdan görünümü bozulan dişler ve diş etlerinin hastaların yüz şekilleri ve gereksinimleri de dikkate alınarak kişinin ideal gülümsemesinin doğallık ve fonksiyondan ödün verilmeden planlanması güzel bir  görünüme kavuşturulması işlemidir.

Her hastanın estetik gereksinimleri birbirinden farklı olacağı için yapılacak olan işlemler kişiye özel olarak belirlenir. Bu işlemler belirlenirken hastanın; yüz hatları, cinsiyeti, yaşı ve beklentileri gibi faktörler dikkate alınır. İşlemden önce yaratılacak gülüş tasarımını, hastayla 3 boyutlu olarak paylaşmak mümkündür. Böylece hastalar sonucu en baştan görebilmekte ve yeni gülüş için beklentileri daha somut hale gelebilmektedir.

Özetle gülüş tasarımı sayesinde, hastanın estetik görünümü ve fonksiyonu düzelir. Gülüş tasarımı, estetik görünümü düzeltmesi ile hastaya güven kazandırırken, fonksiyonu da düzeltmesi sayesinde beslenmenin ilk aşaması olan çiğneme işlemini olması gereken duruma getirir.

Gülüş tasarımı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://denizboybeyi.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.