İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün Çivril’de yaşayan kardeşi yener Öztürk abisinin siyasi etiketini kullanmadan yaşadığı mütevazı hayatı ile takdirleri üzerine topluyor. Asgari ücretli olarak vardiyalı bir işte çalışan Yener Öztürk, abisi ile yakın olduklarını ama bu yakınlığın iş ve çevre konusunda asla etki etmediğini belirtti. Abisinin yıllardır MHP ve Ülkü Ocaklarında aktif siyaset yaptığını 2018 seçimlerinde de İyi Parti Denizli Milletvekili olarak Meclise gittiğini belirten Yener Öztürk “Yasin abim Üniversite yıllarından beri siyasetin içinde. Hep aktif olarak görev aldı. Son olarak İYİ parti kuruluşunda yer aldı, Denizli Milletvekili olarak meclise gitti. Onun başkan ya da vekil olması Öztürk ailesinde sadece övünç kaynağı oldu. Onun dışında hiçbir aile bireyi Yasin Öztürk’ün geldiği makamlardan çıkar, kazanç elde etmeyi düşünmedi, düşünmez” dedi.

Yasin Öztürk’ün milletvekili olmasından sonra Annesi, babası ve kardeşlerinin yaşantısında herhangi bir değişikliğe sebep olmadığını ifade eden Yener Öztürk “Yasin Öztürk milletvekili olmadan önce nasıl yaşıyorsak yaşantımız halen aynı. Ailemiz ne evlerini ne çevrelerini ne de kıyafetlerini değiştirmedi. Bizler Yasin Öztürk’ün konumundan dolayı ne arkadaşlarımızı ne de işimizi değiştirmeyi düşündük. Hayatımıza aynı yerden devam ediyoruz. Aldığımız terbiye görgü bunu gerektirir” dedi.

Takdire şayan

Yener Öztürk’ü Milletvekili kardeşi olmasına rağmen bu etiketi kullanmadan asgari ücretli çalışmasından dolayı kutlayan iş arkadaşları “Milletvekilinin arabasını kullananın bile makam sahibi olduğu bir düzende Yener Öztürk’ün halen kendi elinin emeği ile çalışması alın terinin ekmeğini yemesi onur verici. Çivril’de başka vekil kardeşleri de var, hangi kurumdan ne iş alırım diye dolaşan, Çivril’de milletvekili danışmanları var, iş takibi yapan, ihale kovalayan. Onların olduğu yerde Yener Öztürk gibi Yasin Öztürk gibi helal lokma yemiş insanların olması bizlere hem cesaret veriyor hem de umutlandırıyor” dediler.

milletvekili-kardesi-1