Denizli'de, zor durumda olan insanlar için yaptığı yardım çalışmalarıyla öne çıkan Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği, geçtiğimiz salı günü 750 kişilik bir gönül sofrası kurdu. Denizlililer tarafından yoğun ilgi gösterilen organizasyona Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Özer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte yüzlerce vatandaş, hep birlikte oruçlarını açtı.

“Sizler Olmazsanız Biz Bir Hiçiz!”

Programı organize eden Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği Başkanı Nergiz Şenocak, iftar yemeği sonrasında bir konuşma gerçekleştirdi. Cümlelerinde birlik ve beraberlik vurgusu yapan Şenocak, “Bugün burada yüzlerce arkadaşımızla, kardeşimizle, anne babamızla bir aradayız. Umarım bundan sonraki süreçte, bundan sonraki yıllarda daha da katlanarak bu sofralarımız çoğalır. Biz Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği’yiz. Evlerden ikinci el eşya toplar ihtiyaç sahiplerine dağıtırız. 8 yıllık bir derneğiz. Bugün bu güzellikleri yapıyorsak inanın sizler sayesinde yapıyoruz. Sizler olmazsanız biz bir hiçiz!” ifadesinde bulundu. Gonul Koprusu Dayanisma Derneginden 750 Kisilik Iftar Yemegi

Denizli’nin coğrafi işaretli ürünleri Avrupa’ya çıkacak Denizli’nin coğrafi işaretli ürünleri Avrupa’ya çıkacak

“Maddi Bir Menfaatin Peşinde Koştururlarken Görmedim”

Görev süresinin sonlarına yaklaşan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de programda bir konuşma yaptı. Dernek mensuplarına övgü dolu sözlerde bulunan Örki, “Uzun süredir, bu dernek etrafında hayır peşinde koşturan insanları tanıyorum. Gözyaşı dökmesini, burunlarının direklerini sızlatmasını biliyorlar onlar, ben şahidim. 5 yıllık belediye başkanlığım boyunca onları hep hayır peşinde koştururken gördüm. Hep, bir gönle nasıl girilir onun hayalini kurarlarken gördüm. Onları hiçbir zaman maddi bir menfaatin peşinde koştururlarken görmedim. Rabbim sayılarını artırsın ki, bu gibi sofraların daha da fazlasını görmüş olalım. Şu anda depremzede kardeşimiz de var, şehrimizin en ücra noktalarından gelmiş olan misafirlerimiz de var. Rabbim nazarlardan saklasın, Denizli’mizde çok güzel işlere imza atan bir derneğimiz oldu.” dedi.

Görevinin sona ermesine de ayrı bir parantez açan Avni Örki, “Bugün buraya toplanmış olan herkesin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Görevi sona eren bir belediye başkanı kardeşiniz olarak da, bu kardeşinize haklarınızı helal etmenizi istirham ediyorum.” ifadesinde bulundu.

Gonul Koprusu Dayanisma Derneginden 750 Kisilik Iftar Yemegi 1

“Gönül Köprüsü Derneği, İyiliklere Köprü Oldu”

Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği ile ilk tanışan kişilerden olduğunu belirten Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, “Ramazan ayı nasıl, bizi uhrevi hayata hazırlayan bir köprüyse, Gönül Köprüsü Derneği de iyiliklere bir köprü oldu. Ben, Gönül Köprüsü Derneği ile ilk tanışan kişilerdenim. Bundan sonraki dönemde de birlikte çalışacağız.” ifadelerinde bulunurken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Özer ise “Kol kola, aynı yolda güzel amaç doğrultusunda birlikte yürüdüğümüz Gönül Köprüsü Derneği’ne teşekkür ediyorum. Canı gönülden yaraları sarmaya gayret ettiklerine şahidim. İnşallah güzel gönülleriniz hiç kırılmasın” şeklinde konuştu.

Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği Başkanı Nergiz Şenocak ile yaptığımız özel röportaja ekteki video üzerinden ulaşabilirsiniz. Gonul Koprusu Dayanisma Derneginden 750 Kisilik Iftar Yemegi 3Gonul Koprusu Dayanisma Derneginden 750 Kisilik Iftar Yemegi 4