Kemik sağlığı ve eklemler için vazgeçilmez olan Glukozamin, vücut tarafından üretilen bir salgıdır. Temel görevi eklemlerin sürtünmeye bağlı olarak hasar almaması ve sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamaktır.

Eklem yerlerinde bulunan kıkırdak dokular kendi içerisinde jel kıvamında bir sıvıya sahiptir. Bu jelimsi sıvı kemiklerin birbirine sürtünmesini engel olur. Bu sıvı azaldığında ise birçok kişinin şikayetçi olduğu şiddetli eklem ağrıları başlar. Devam eden eksilmeler bir süre sonra hayati fonksiyonları sağlıklı bir şekilde yerine getirmeyi engeller. Bu noktada Glukozamin sağlık profesyonellerinin de tavsiyesiyle düzenli olarak vücuda alınabilir.

Glukozamin’in faydalarını aşağıdaki şekilde inceleyebiliriz;

●     Eklem sürtünmelerinden kaynaklı ağrı ve acıları hafiflemesine yardımcı olur.

●     Bağırsak astarında meydana gelebilecek olası hasarları ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

●     Çatlak, kırık gibi rahatsızlıkların daha hızlı iyileşmesini sağlar.

●     Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için kalkan görevi görür.

●     Sindirim sistemine faydalıdır.

●     İltihaplanmalarda iyileştirici etki eder.

Glukozamin eksikliği en sık yaşlanma ile birlikte ortaya çıkar. Yaşlandıkça, eklemlerdeki glukozamin gibi temel besinleri içeren sıvı azalır ve incelir. Glukozamin eksikliği yaşayan bireylerde genellikle aşağıdaki şikayetler gözlenir;

- Eklem Ağrıları

- Kas ve Eklem Sertliği

- Osteoartrit Belirtileri

- Kas Kütlesi ve Gücünde Azalma

- Azalmış Kemik Yoğunluğu

Glukozamin takviyesi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için https://www.naturalnest.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.