Yaşam alanları dekore edilirken uzun ömürlü kullanım ve işlevselliği yakalayabilmek adına tüm alanlarda olduğu gibi giyinme odası dekorasyonunda da dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Vakit geçirilen bütün alanların görünüm ve yansımaları insan psikolojisinde etkili olsa da günün büyük bir kısmının geçirildiği ev dekorasyonu ve detayları için daha fazla özen gösterilir.

Evin her bölümünde farklı amaçlar güdülerek çalışmalar yapılır. Çalışma odalarında zihni açacak yaratıcılığı artıracak renk ve detaylar kullanılırken yatak odalarında huzur ve dinginlik verecek detaylar kullanılır. Giyinme odası için renk seçimi yapılırken genel yargılardan ziyade odayı kullanacakların zevk ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır.

Giyinme odasının büyüklüğü; bulunan eşya yoğunluğu ve kullanım amacı, uygun renk seçimi yapılabilmesi için dikkate alınmalıdır. Daha aydınlık ve net ortamlarda hazırlanmak isteyenler açık, ifadesiz renk tonları tercih ederken loş bir ortam ve gizlilik algısı yaratmak isteyenler daha sıcak tonlar seçerler.

Giyinme odası eğer yatak odası ya da farklı bir odayla bağlantılıysa ve özellikle kapı ile ayrılmıyorsa diğer odanın renk tonlarıyla uyumlu seçilmelidir.

Giyinme Odası için Popüler Renkler Nelerdir?

Moda sektörünün bir parçası haline gelen ev dekorasyonu ürünleri, akımların getirdiği tarz ve renklerden oldukça etkilenirler. Üretim kolaylığı ve gelişen teknikler sayesinde tasarımlar da hızla değişime uğrar. Giyinme odası model ve renklerinde neredeyse her yıl farklı seçimler öne çıkar. İnce ayrıntıları fark etmek kolay olmasa da renk tonları kısa sürede göze çarpar.

Giyinme odalarının dekorasyonları genellikle kişisel tasarımlarda farklılık gösterirken hazır mobilyaların üretiminde kullanılan popüler renkler şunlardır:

●        Beyaz

●        Gri

●        Füme

●        Siyah

●        Pudra pembesi

●        Kahverengi

●        Krem

●        Mavi

Son yıllarda uyumun ve estetiğin arandığı tüm sektörlerde tercih edilen pastel renk tonlarıyla giyinme odalarında da karşılaşılabilir ancak toplam üretim göz önünde bulundurulduğunda bu tonlardaki mobilyalar küçük bir paya sahiptir.

Hangi Renk Giyinme Odasını Büyük Gösterir?

Genellikle yatak odalarının bir bölmesi olarak planlanan giyinme odaları dar yapılı olur.  Bu genelleme doğrultusunda mobilya üreticileri, alanları daha büyük gösterebilen beyaz ve krem renkleri yoğunlukla tercih ederler.

Giyinme odası yapısına göre değişmekle birlikte duvarlar dolaplarla kaplı olduğundan duvar renkleri pek önemsenmese de uçuk renk tonları ya da mobilyayla aynı tonlardaki duvar boyaları, alanı daha ferah göstermeye yardımcı olacaktır.

Ortamları verimli kullanmak açısından yapılan dekorasyon ve eşya tercihlerinin yanı sıra doğru aydınlatmayı seçmeye özen gösterilmeli. Genellikle evlerin penceresiz ve ışık almayan kısımları giyinme odası olarak planlandığından güçlü bir aydınlatma büyük görünümün şartlarındandır.

Kapaklı dolaplar tercih edileceği taktirde ayna ya da yansımalı camların kullanımı da ortama ferah bir görüntü katarak daha geniş bir görünüm sağlayacaktır. Cam kapak seçimi çok dar bir giyinme odası için yapılıyorsa koyu renk camlardan kaçınılmalıdır.

Mobilya seçiminde kararsızlık yaşanması durumunda profesyonel tasarımcılar tarafından düzenlenen oda planlamaları ve birbirleriyle uyumlu farklı odaların kombinasyonları hakkında Akyol Life adresinden fikir alıp alışveriş yapılabilir. Ziyaretçilerine ev dekorasyonu hakkında birçok konuda ücretsiz danışmanlık alma imkanı sunan Akyol Life’da ofislerde kullanılabilecek şık takımlar da bulunabilir.