Yüz bölgesinde çok fazla egzersiz yapılamadığı için diye süre sonra sarkmalar oluşabilir. Aynı zamanda yağlanmanın da fazlalaşmasıyla beraber gıdı liposuction ameliyatları tercih edilir. Çene altında bulunan sarkmaları da fazla yağlanmaların giderilmesi için yapılan bir müdahaledir.

Gıdı Estetiği Nedir? Neden Sarkar?

Çene altında oluşan ve kilo ile beraber gitme ya yağların giderilmesi amacıyla gıda estetiği tercih edilir. Bu işlem genel anlamda gıdı liposuction işlemi olarak da bilinir. İşlem esnasında farklı cerrahi yöntemler ya da liposuction da kullanılabilir. Böylece kişinin yüz hatları çok daha net bir şekilde ortaya çıkar. Genel anestezi ya da lokal anestezi eşliğinde yapılabilir.

Gıdı Estetiği Kimlere Uygulanır?

Her ameliyatta olduğu gibi gıda estetiğinde de belirli riskler olabilir. Bu anlamda kişinin bu operasyona uygun olup olmadığını bilmesi gerekir. Sarkmalardan rahatsız olan kişilerin yaptırmak istediği gıdı liposuction operasyonu için kişinin 20 yaş ila 50 yaş arasında olması gerekir. Aynı zamanda elastik bir cilde sahip olmak önemlidir. Ameliyat hedefleri ve cildin kalitesi de doktor tarafından belirlenir ve uygun olup olmadığına karar verilebilir. Yani aslında cilt kalitesi ve kişinin yaşı bu ameliyat için oldukça önemlidir.

Gıdı Estetiği Hangi Durumlarda Gereklidir? İyileşme Süreci Nasıldır?

Gıdı ameliyatı eğer lokal anestezi ile tercih edilirse bu durumda 1 saat içerisinde ameliyat biter. Genel anestezi de ise 4 ila 6 saat arasında taburcu olmak mümkündür. Gıdı maskesi verilir ve bu maske bir hafta boyunca düzenli takılmalıdır. Kişinin çene altında bulunan yağlanma ve sarkmasına rahatsız olması sonucunda gıda estetiği yapılabilir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Nedir?

Genetik ve yaşın ilerlemesi ile beraber göz kapağı düşüklüğü görülebilen bir durumdur. Yağ ve deri fazlalığı, bağ ya da kasların zayıflaması olarak da görülen bu rahatsızlık sonucunda göz kapağı estetiği yapılabilir. Bu estetik sayesinde göz üzerinden iki mm alttan ise bir mm fazla deri alınarak düzeltilir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?

Kişinin anne karnında kas gelişimini tam tamamlayamaması, yaşın ilerlemesi ile görülen kasların gelişmesi göz kapağı düşüklüğüne neden olur. Bu gibi durumlarda göz kapağı estetiği tercih edilir. Göz tümörü, hipertansiyon, diyabet, ilaçların ya da hastalıkların yan etkisi de göz kapağı düşüklüğüne sebep olabilen bir durumdur.

Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Yaşlanma ile birlikte üst göz kapağı derisini bir sarkma görülebilir. Bu sarkma kirpik üzerinde yığılır. Bu durum çok ilerlerse kişinin görme alanını bile kapatabilir. Bununla beraber ya dokularında dolgunluk ve fıtıklaşma gibi bir görüntüye de neden olabilir. Aynı zamanda göz kapağını torbalanma da görülebilir.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Sonrası İyileşme Süreci

Göz kapağı üzerinde görülen sarkmalar ve kiriğin üzerine yığılmalar sonucunda en çok tercih edilen ve en etkili olan göz kapağı estetiği tercih edilmektedir. Ameliyat sonrasında göz çevresinde morarma ve şişlik görülebilir. Bu durum genelde birkaç hafta içerisinde geçer. İyileşme sürecinde mutlaka doktorun önerdiği şekilde bakım ve pansuman yapılmalıdır. İyileşme süreci ise genel anlamda 2- 3 haftadır.

Mini Yüz Germe Ameliyatı Nedir?

Minimal kesiler ile yüz üzerine çok çeşitli işlemler uygulanabilir. Bu işlemler genelde cildin sarkması sonucunca mini yüz germe ameliyatı olarak tercih edilir. Bu yüz estetiğinde cildin gerdirilmesine ve kırışıklıkların düzeltilmesi için amaçlanır.

Hassas Ciltler İçin Güneş Koruyucu Kullanımı Hassas Ciltler İçin Güneş Koruyucu Kullanımı

Mini Yüz Germe’nin Avantajları Nelerdir?

Yaşlanma ile beraber yüz üzerinde çıkan kırışıklık ve sarkmalar bir süre sonra kremler ile düzeltilemez. Bu durumda mini yüz germe ameliyatı tercih edilir. Bu ameliyatın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

·         Boyunda ve kulak arkasında iz olmaz.

·         Kısa bir süre içerisinde elmacık kemikleri ve yanaklardaki sarkmalar giderilir.

·         Küçük ve kısa kesiler ile yanak sarkmalarının önüne geçilebilir.

·         Gıdı sarkmaları bu ameliyat ile düzeltilebilir.

Mini Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kulak memesinin ön kısmından başlayarak kulak içine kadar giden ve saç altındaki deriye kadar uzanan kesi ile mini yüz germe ameliyatı yapılabilir. Bu kesi ortalama olarak beş ila yedi santim uzunluğundadır. Cilt altından aşağıya doğru sarkan yağ yastıkçıkları temizlenir ve yumuşak dokular yukarıya taşınır.

Mini Yüz Gerdirme Ameliyatı ile Neler Düzeltilir?

Cilt üzerinde oluşan az ya da orta dereceli sarkmalar sonucunda tercih edilen bir lifting estetiği olarak bilinir. Yüz hatlarını daha sıkı ve kalkık göstermek için mini yüz germe ameliyatı tercih edilir. Bu ameliyatta gözaltındaki torbalar da alınabilir. Aynı zamanda elmacık kemiğine de işlem yapılabilir.