Söyleşide kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Arpacı, " Türkiye'de bir korku imparatorluğu var. Kimse kendisini özgür hissedip, fikirlerini rahatça söyleyemiyor. Oysa özellikle gençlik özgürleşmeli ancak bu şekilde ilerleyebiliriz. Millet İttifakı olarak 14 Mayıs'ta gençlerle birlikte kazanacağiz" dedi.

GENÇLER, GELECEĞİMİZDİR

Gençliğin,Türkiye'nin geleceği olduğuna vurgu yapan Şeref Arpacı, "Bizim bu geleceğe sahip çıkmamız gerekiyor. Ancak bugün ülkemizde 
gençlerin yüzde 25'i ne eğitimde ne de istihdamda var. Ögrencilerin  yüzde 48'i üniversiteyi kazandıktan sonra eğitimine devam edemiyor. 
Yani gençler sahipsiz bırakılmış " dedi.

Söyleşide, nitelikli eğitim, siyasi katılım, temel ihtiyaçlara erişim ve genç işsizliği konularında düşüncelerini ifade eden Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, "Eğitim düzeyinin artmasından rahatsız olan bir iktidar var. Bu nedenle,  ilköğretimden üniversiteye kadar sorunlarla dolu bir alan var karşımızda. Bu nedenle de gençleri Türkiye'de tutamıyoruz.Biz gençlerimizin Türkiye'de kalmak isteyecekleri ortami inşaa edeceğjz" dedi.

 LİYAKATI GETİRECEĞİZ

Liyakatın en önemli sorunlardan  biri olduğuna da dikkat çeken Şeref Arpacı,   " İktidar, mülakatı kaldıracağız diye açıklama yapıyor. Biz de, 21 yıldır neden yapmadınız? Neden yıllardır sınavlarda başarılı olan gençlerimizi mülakatlarla elediniz?  diye soruyoruz. Biz bu ülkeye liayakatı getirerek gençlerimizin önünü açacağız" dedi.

GENÇLERİN YURT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Barınmanın günümüzde temel bir hak olduğunu söyleyen Arpacı, "Biz,Türkiye'nin dört bir yanında üniversitelerde okuyan gençlerimizin barınma sorununu ortadan kaldıracağız. Bir öğrencimiz bile açıkta kalmayacak şekilde yurtlarımızı sürae yapacağız" dedi.
 
DOĞRU PLANLAMA İLE ISTIHDAMI ARTTIRACAĞIZ

Devlet Planlama Teşkilatının kapatılmasını eleştiren CHP Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı: " Bu ülkede en önemli sorun, planlama olmamasıdır. Devlet Planlama Teşkilatının kapatılması bugünkü istihdam politikalarındaki başarısızlığın sebeplerinden biridir.  Biz, ekonomiden istihdama, niteliklikli eğitimden sağlığa kadar her alanda ciddi bir planlama ile   gençlerimizin her alanda yaşadığı belirsizliği ortadan kaldıracağız. " dedi.

arpaci-2-4arpaci-10arpaci-1-4