Fraksiyonel lazer uygulaması uzun senelerdir kullanılan lazer sistemlerindeki yüksek enerjileri sütunlar halinde cilde uygulama olanağı tanıyan dermis ve epidermiste etkili olan son dönemlerin en etkili uygulamalarından bir tanesidir. Fraksiyonel lazer sonrasında cildin güneşe hassasiyeti daha da fazla olacağı için genel yaklaşımda sonbahar ya da kış aylarında uygulamalar tavsiye edilir.

Fraksiyonel Lazer Kaç Seans Uygulanır?

Fraksiyonel lazer seans suresi uygulamanın amacına uygulama bölgesine ve lezyonların büyüklüğüne göre değişir. Genel yaklaşımla sivilce izleri için uygulamalarda hafif olan izler için bir ya da iki seans uygulama yeterli sayılırken derin olan izler için 3 ile 5 seans uygulama yapılabilir. Cilt yanık ameliyat izleri çatlaklar için uygulama ve lezyon büyüklüğüne bağlı olarak bir ya da 5 seans arasında uygulama yapılır.

Cilt problemlerinin etkili bir şekilde tedavileri için devamlı olarak 1 ile 3 seans franksiyonel  lazer uygulaması sonrasında senede bir ila iki seans cildin korunması amacıyla uygulama öngörülmektedir. Daha detaylı bilgi için https://www.dryusuftopal.com/fraksiyonel-lazer/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.