KOM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen ve “Gazi Turgut Arslan“ adı verilen operasyonun, örgütün güncel yapılanmasına ve finans desteği sağlayanlara yönelik yürütüldüğü, yüklü miktarda döviz ve altın ele geçirildiği belirtildi.
Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen “Gazi Turgut Arslan“ operasyonu ile ilgili büyük çaplı yeni bir çalışma gerçekleştirdi.
Söz konusu örgüte finansman desteği sağlayan ve FETÖ’nün güncel yapılanmasında faaliyet yürüten 33 kişi tespit edildi. FETÖ/PDY mensuplarının yakalanması için bu sabah İstanbul başta olmak üzere Antalya, Bursa, Denizli ve Eskişehir‘de 33 eve baskın yapıldı.
Gözaltına alınan 28 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'ne getirildi.
İHA