Denizli'de 1. Olağan Kongre için Denizli'ye gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Merkezefendi Kültür Merkezi'nde partililere seslendi. 

Dr. Fatih Erbakan, Türkiye ve Dünyanın milli görüşü özlediğini söyledi. Ülke gündemine dair değerlendirmeler de yapan ve partisinin giderek büyüdüğüne dikkat çeken Erbakan, "Partimizin ayak sesleri çok daha yüksek duyulmaktadır. Yargıtayın kayıtlarına göre en fazla üye kaydı yapan parti, bizim partimizdir. Geçen ay 15 bin üye yapıldı. Teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye'de bu ay da şampiyon olacağız. Biz bütün zaferleri iman ile kazandık. Yeniden Refah Partisi öne geçiyor bu berekettir. Gayret ve alın terinin sonucudur. Bu daha başlangıçtır. Çok daha büyük zaferleri dava erleri ile yaşayacağız. 240 bin üye sayımız var. En geç yıl sonuna kadar 500 bin üye hedefine ulaşacağız. Sonra 1 milyon üye hedefine ulaşacağız.
Denizlili kardeşlerimizin aşkla doldurduğu salondan sesleniyoruz. Bıçak kemiğe dayandı ama üzülmeyin. Artık çare ve umut var. Yeniden Refah var.
" dedi.

WhatsApp Image 2022-06-12 at 18.36.52 (1)

İŞSİZLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

Ekonomik duruma dikkat çeken Erbakan, gençler "Çalışarak aç kalacağıma çalışmadan aç kalırım" diyor. 20-30 yıl çalışıp emekli olanlar 2500 lira alıyor. 2 kişilik aile için bile açlık sınırının altında, emekli ve memur açlık sınırının altında, Türkiye'de halkın yüzde 90'ı açlık sınırı altında. Esnaf da kepenk indiriyor. Çiftçi işe başlamadan giderlere bakıp vazgeçiyor. Gübre artıyor, mazot artıyor.

WhatsApp Image 2022-06-12 at 18.36.53

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ ORTAYA KOYDU

Erbakan, "Aç kalan yoksa 5.7 milyon haneye sosyal yardım yapılıyor. Bunun sorumlusu, Rusya Ukrayna savaşı mı? Dış güçler mi? Sorumlu iktidardır. İstihdam oluşturmaya yönelik yatırım şart. Organize sanayi şart. Milli görüş geldi. Cumhuriyet tarihinin en büyük sanayi hamlesini yaptı. Bu ortamda bu piyasada özel sektör yatırım yapamaz. İktidar olarak yüzde 100 maaş artışları yapacaksın. Erbakan hoca bunu yaptı. İnsanlar maaş ile geçinemiyorsa çözüm bulacak olan hükümettir. Haksız vergi ortadan kalkacak, temel gıda ürünlerinden vergi almayacaksın. Son zamları geri çekeceksin. Küçük esnaf ve çiftçiye geri ödemesiz kredi vereceksin. Banka borç faizlerini bir kereye mahsus sen ödeyeceksin." dedi.

WhatsApp Image 2022-06-12 at 18.36.54

ALTILI MASAYA GÖNDERME YAPTI

"Adaylık çekişmesi devam ediyor. Altılı masadakiler millete umut vermekten uzaktır. Masadakilerden bir tanesinden ülkenin temel meselesine dair somut öneri, kaynak, paketler, proje ortaya koymuyorlar. Geçim sıkıntısı ile uğraşan vatandaşın güçlendirilmiş parlamenter sistem karnını doyurmuyor. İçlerinden aday çıkartmakta zorlanan masadan ümidini kesmiştir. İktidar ve masanın söylemleri vatandaşa umut vermiyor. Milletin burnuna kadar geldi. Millet akın akın bizlere gelmektedir.  Bu nedenle büyüyoruz. 94'teki gibi rüşvet alan da veren de melundur tabelasını aşacağız. Denk bütçe yapacağız. Borç, faiz, beton çimento yerine üretim ekonomisine geçeceğiz. Üreten ve ihraç eden ülke olacağız. Bizim iktidarımızda milli kaynak paketleri var. Memur, işçi, emekliye yüzde 100 zam var. Teşvik, hibe var. 81 ile 681 proje ile iş ve aş projemiz var." ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Davut Güloğlu ve Denizli İl Başkanı Halil İbrahim Özdemir de konuşma yaptı. 

fatih-erbakan-denizli-yeniden-refah1