Facebook, genişleyen bir sosyal medya platformudur. İşle ilgili satın alma işlemlerinizi sosyal medya uygulamalarını kullanarak online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yüzden bu işlemler için facebook my business  özelliğini de oluşturmuştur. Artık Facebook işletme hesabınız üzerinden hedef kitlenizi büyütecek ve markanızı oluşturabilirsiniz. Facebook'ta bir işletme hesabı oluşturmak için atılması gereken çok önemli adımlar vardır. En uzman tekniklerle işlemlerinizi tamamladıktan sonra artık bu sistem üzerinden kolayca takip edebilirsiniz.

Çeşitli şirketler Facebook'ta bunların reklamını yapabilir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler, hizmet ve ürünleriyle geniş bir kitleye ulaşmak için genellikle bu yolu tercih eder. Büyük işletmeler ise reklam kampanyalarını sosyal medya üzerinden desteklemektedir. Bu tanıtım süreçlerinin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle bir Facebook işletme hesabının oluşturulması gerekmektedir.

İşletmenizin Facebook sayfasını oluşturduktan sonraki en önemli adım, takipçi çekmek olmalıdır. Daha fazla takipçi ve beğeni kazandıkça işletmeniz daha fazla etkileşim yaşayacaktır. Özellikle Facebook'ta kitlenizi genişletmek için yapmanız gerekenler hakkında iyi bilgi sahibi için LESS MEDYA firmasından hizmet alabilirsiniz.

LESS MEDYA firmasından hizmeti almak, sayfanızı Facebook'ta tanıtmanın ve hedef kitlenizi büyütmenin en önemli adımıdır. Özellikle e-ticaret sitelerinin geliştirilmesi, pazarlaması, SEO analizleri ve aranabilirliği konularında ihtiyacınız olan yardım LESS MEDYA tarafından sunulmaktadır.

Facebook İşletme Hesabının Faydaları Nelerdir?

Firmanızın tüm reklamlarının tek bir kaynak tarafından işlenmesiyle zaman kazanılır. Zamandan tasarruf ederken facebook reklam yönetimi ile istediğiniz reklam stratejisini seçebilirsiniz. Bir Facebook işletme hesabı oluşturmak oldukça kolaydır. Başarılı olmak için markanızın güvenilir ve uzman bir imaj taşıması gerekir. İşletme yöneticinizin oluşturulmasının ardından, isterseniz Instagram işletme hesabınızı entegre edebilirsiniz. Bu, reklam dahil tüm işlemlerinizi tek bir yerden yönetmenizi ve yürütmenizi sağlayacaktır. İş yeriniz işbirliğine dayalı ise, diğer personele de gerekli izinlerle sayfayı yönetme izni verebilirsiniz. Ek olarak, buraya bir işletme bölümü ekleyebilirsiniz. Sayfanızdaki bir gönderi veya ürünle ilgili görüntülemeleri, tıklamaları, beğenileri ve yorumları analiz etmenin en iyi yolu. Böyle, bir reklam stratejisi geliştirebilirsiniz. Yaşayabileceğiniz teknik sorunlara keywords yöntemiyle kısa sürede çözüm bulabilirsiniz.

İşletme Hesabı İçin Güvenilir Paylaşımlar Yapılmalıdır

Sayfanızı ilk oluşturduğunuzda olabildiğince çokça gönderi paylaşmak çok önemlidir. Başlamak için iyi bir yer günde bir kez. Bu sayede gönderilerinizi sık sık gören kişilerin etkileşim kurma olasılığı daha yüksektir. Daha fazla gönderi paylaşmayı düşünüyorsanız, günde ikiden fazla gönderi paylaşmayın çünkü insanların haber akışlarını boğmak istemezsiniz.

Facebook Üyelerini İşletme Hesabını Beğenmeye Davet Edin

Arkadaşlarınız ve aileniz gibi kişisel ağınızdaki insanlardan sayfanızı beğenmelerini isteyerek başlamak en iyisidir. Arkadaşlarınızı davet ettiğinizde, zaten çok sayıda arkadaşınız varsa, sayfanızı ziyaret etme olasılıkları daha yüksektir. Kaç kişiyi davet ettiğinize bağlı olarak, bu yöntemi kullanarak ilk 250-300 beğeninizi hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

Hedef Reklam Yöntemlerini Kullanın

Sosyal medya mecralarında facebook reklamları , herhangi bir işletme sayfası için harika bir kaynaktır. Sosyal medya devinin, facebook reklam verme ilgili kitlelere hedefleme konusunda son derece etkili olduğu biliniyor. Facebook'un hedef kitle analizi araçları ile hangi kişilerin sayfanızı beğendiğini ve sayfanızla etkileşime geçtiğini öğrenebilirsiniz.

İşletme Hesabında Hedef Kitlenize Uygun Gönderiler Yapın

İşletme sayfanız çok beğeniliyorsa ve belirli bir yaş grubundaki insanları hedeflemelisiniz. Örneğin, sayfanız 18-25 yaş arası kullanıcılardan daha fazla etkileşim alıyorsa, bu yaş aralığına hitap eden bir dil kullanmalısınız.

İşletme Hesabında Yapılan Paylaşımlar Hareketliliği Etkilemelidir

Harekete geçirici paylaşım, okuyucuları veya sayfanızla etkileşime girmeye teşvik eden kısa bir ifade olmasına yararlı olur. LESS MEDYA desteğiyle anket oluşturmak için belirli Facebook tepkilerini kullanabilir veya okuyuculardan gönderiye düşünceleriyle birlikte yorum bırakmalarını isteyebilirsiniz.

İşletme Hesabına E-posta Bağlantınızı Ekleyin

Markanızın web sitesi ve diğer sosyal medya platformları zaten Facebook sayfanıza bağlantı vermiş olsa da, e-posta, bağlantıyı paylaşmak için harika bir ek yerdir. Bu bağlantı, insanlarla sık sık etkileşimde bulunuyorsanız, birkaç beğeni daha kazanmak için harika yöntem olmaktadır.

Facebook’ta Canlı Yayınlara Sık Sık Yer Verin

Facebook'ta Canlı Yayın, sayfanızın ziyaretçilerine canlı yayın yapmanıza ve devam ederken Canlı videonuzla etkileşimde bulunmalarına olanak tanır. Facebook verileri, görüntüleyenlerin Canlı videoları hemen izleme olasılığının üç kat daha fazla olduğunu ortaya koyuyor ve bu içerik formatının artan popülaritesini gösteriyor.