Bazı yörelerde ev yapımı salça çürütülerek yapılır. Köyümüzde bol miktarda salça yapan aileler bu sistemi tercih ediyor ama kalıcı koku ve koyu renk hoşumuza gitmiyor ve domatesler yumuşayana kadar, belki haftada 3-5 kez bekletin. Daha sonra güneşte tepsilere yerleştirilirler. 

Herhangi bir sistemde güneşe konulan toptan ev yapımı salça 2-3 saatte bir karıştırılmalı ve güneşte katılaşmaya başlanan kısım eşit şekilde karıştırılıp her taraftan kurutulmalıdır.

Güneşe bağlı olarak salça 1 dakikada hazır olacaktır. Ancak, öğlen güneş çok kuvvetliyse, güneş lekelerine neden olmamak için domates salçasını 2-3 saat bu yoğunlukta olur.

Ev Yapımı Salça

Ülkemizde güneşte kurutulmuş ve sobada kurutulmuş olmak üzere iki çeşit toptan ev yapımı salça üretilmektedir. Ama en çok tercih edileni tabii ki güneşte kurutulan ev yapımı salçadır.

Güneşte kurutulmuş domates salçası güneşteki tüm mineralleri yok ederek renginin daha kırmızı olmasını sağlar. Ancak güneşin yeterli olmadığı yerlerde salça elbette ocakta yapılır.

En Çok Satan Ev Yapımı Salça Hangileri?

Ev Yapımı Salça Güneşte kurutulmuş olarak daha çok tercih edilir. Özellikle, Urfa ve Ege bölgelerinde yaygın olarak ev yapımı salça yapılır.

Ege bölgesi ayrıca pişmiş salça üretir. Pişirme ile güneşte kurutma arasında fark vardır. Aralarındaki en belirgin fark, sebzelerdeki faydalı maddelerin birçoğunun pişirme sırasında kaybolmasıdır

Ev Yapımı Salça Fiyatları 2022

Daha önce hiç ev yapımı salça almadıysanız fiyatları araştırmak size bir fikir verecektir. Ancak, göz önünde bulundurulan tek şey fiyat olduğunda, iyi bir ev yapımı salça satın almak giderek zorlaşıyor.

Bu nedenle öncelikle kaliteli, tadı güzel salça satın almalısınız. Son zamanlarda, fiyatından dolayı sadece salça alan ve tatmin olmayan birçok kişi var, bu nedenle piyasada satılan ev yapımı salçanın fiyatını kontrol etmek faydalı olacaktır. . Ev yapımı domates salçası satın almadan önce kapsamlı bir araştırma yapmayı unutmayın.

Ev Yapımı Salça Bozulur Mu?

Domates salçasını buzdolabında saklamayın. Uzun süreli saklama için salçanın buzdolabında saklanması gerektiği bilgisi yanlıştır.

Salçanızın küflenmesini önlemek istiyorsanız kileriniz gibi kuru ve serin bir yerde saklayın. Uzun süreli saklama için salçanın buzdolabında saklanması gerektiği bilgisi yanlıştır.

Salçanızın küflenmesini önlemek istiyorsanız kileriniz gibi kuru ve serin bir yerde saklayın. Ancak yazlık güneşte kurutulmuş ve tuzlanmış ev yapımı salça hazır salça gibi şekillendirilemez. Domates salçası taze sebzelerden yapılır, böylece alımınızı daha ince ayarlayabilirsiniz.

Ev Yapımı Salça Kaç Yıl Dayanır?

Domates salçasını buzdolabında saklamayın Kısa sürede tüketilmediği takdirde sağlığa zararlı olan mikroorganizmaların salça üzerinde yeşil bir tabaka oluşturduğunu herkes yaşamıştır.

Marketten hazır paketler halinde aldığınız küçük salçaları tercih edebilirsiniz. Domates salçasını boşaltmadan bir cam kavanoza aktarmak için kuru bir kaşık da kullanabilirsiniz. Üzerine zeytinyağı dökerseniz salça kavanozda daha uzun süre kalır.

Ev Yapımı Salça Nasıl Anlaşılır?

Domates salçasının organik olup olmadığını anlamanın bir başka yolu da onu koklamaktır. Saf bir duyusal testtir. Güven oranları bu nedenle tartışmaya değer.

Koklama testi macunu koklar. Biber veya domates gibi kokuyorsa, muhtemelen organik salçadır. Ancak boya veya kimyasal kokuyorsa salça organik olmayan, endüstriyel olarak işlenmiş bir salçadır.

Ev Yapımı Salça Bozulursa Ne Yapılır?

Salçanın çürümesini ve küflenmesini istemiyorsanız üzerine zeytinyağı gezdirmeniz gerekir. Domates salçasının üzerine zeytinyağını dökün. Bundan sonra, dondurmak için buzdolabına koyun. Dondurulmuş zeytinyağı salçayı kaplar ve salçanın bozulmasını engeller

https://www.barakgida.com/kategori/ev-yapimi-salca.html bilgi için hemen tıklayın.