Ev yapımı biralar son zamanlarda oldukça popüler bir hale gelmiştir ve bu sebeple evde bira kiti kullanarak yapmak, çoğu bira meraklısı açısından cazip bir seçenek olmuştur. Evde butik bira yapmak, özellikle tecrübeli bira üreticileri için, bira yapımını çok daha özel bir hale getirerek aromaları kontrol etme fırsatı sunan eğlenceli bir hobidir. Siz de evde butik bira yapmak için ihtiyaç duyulan malzemeler ve ekipmanlar, bira yapımındaki temel aşamalar ve önemli noktaları öğrenerek, kendi biranızı kendiniz yapabilirsiniz. Evde kendiniz yapacağınız biranın alkol oranı yaklaşık %5 civarındadır. Yapım esnasında daha çok şeker ya da malt özü kullanıp isterseniz alkol oranını arttırabilir ve damak tadınız için en ideal birayı yapabilirsiniz.

Ev Yapımı Birada Hangi Malzemelere İhtiyaç Duyulur?

Evde butik bira yapabilmek için olmazsa olmaz bazı malzemeler vardır. Bunlar şu şekildedir;

Bira kitleri : Butik biralar için birbirinden farklı bira kiti mevcuttur. Bu kitler, genel olarak malt özleri, maya ve şerbetçi otu gibi temel bileşenleri içerir. Ürünlerimizden Gold Malty set yalnızca bir örnek olarak verilebilir.

Şeker: Bira kitinde bulunan malt özleri, bira yapımı için ihtiyaç duyulan şekerin bir bölümünü içerir, ancak bira kitlerine fazladan şeker eklemek genel olarak gereklidir. Dekstroz ya da malt ekstraktı gibi diğer şeker kaynaklarını da tercih edebilirsiniz.

Tapu Takas Sistemi ve Araç Takas Hizmetleri Tapu Takas Sistemi ve Araç Takas Hizmetleri

Su: Butik biralar için tercih edilen suyun kalitesi en önemli şeylerden biridir. Musluk suyu ya da damacana suyu kullanılabilirsiniz fakat klorlu su kullanmaktan uzak durmanız gerekir.

Evde Bira Yapmak İçin Gerekli Ekipmanlar Nelerdir?

Evde butik bira yapmak için ihtiyaç duyulan bazı ekipmanlar şu şekildedir:

Fermantasyon kabı: Fermantasyon kabı, bira kiti hazır hale gelsin ve mayalansın diye tercih edilir. 30-33 litrelik gıda modeli bir fermantasyon kabı, musluğa sahip, LCD yapışkan termometresi olan ve skalalı bir şekilde olmalıdır.

Hava kilidi: Hava kilidi, fermantasyon kabının kapağında kullanılır ve gaz çıkışını sağlamaya yardımcı olur. Bu, fermantasyon esnasında ortaya çıkan karbondioksitin dışarı çıkması ve havanın kabı içine girmesini engelleyerek oksidasyon olmasına engel olur.

Bira şişeleri: Evde butik bira yapımı için kullanılan şişelerin steril ve temiz olması önemlidir. 50 cl lik 40-45 adet bira şişesi tercih edilebilir. Kullanılmış geri dönüşüm özelliği olan bira şişelerini de biriktirip kullanabilirsiniz.

Şeker ölçeği: Şeker ölçeği, gazlanma şekerinin miktarını ayarlamak için kullanılır. Şişeleme esnasında kullanılması gereklidir.

Taç kapak: Taç kapak, bira şişelerinin ağzına takılır ve şişenin kapatılmasına yardımcı olur.

Taç kapak kapama: Ekipmanlar içinde ek olarak taç kapak kapama makinesi de bulunur Bu makine, taç kapağını bira şişelerine sağlam bir şekilde kapatmanız için gereklidir. Taç kapakların sıkı bir şekilde kapandığından emin olmak, bira şişelerinin içinde bulunan gazın muhafaza edilmesi ve aynı zamanda enfeksiyon riskinin en aza ki inmesi için önemlidir. Siz de evde bira yapmak için bira kiti ve diğer malzemelere ihtiyaç duyuyorsanız sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Beğendiniz ürünleri uygun fiyat seçenekleri ile satın alabilir, aradığınız tüm malzemeleri en kaliteli şekilde bulabilirsiniz.