Denizli'nin Pamukkale ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde oturan Uğur ve Duygu Çaltı çifti, sosyal medyadan tanışıp hayatlarını birleştirdi. Uğur Çaltı epilepsi hastası, eşi Duygu Çaltı ise 2 buçuk yaşındayken geçirdiği kas kısalığı ameliyatı nedeniyle vücudunun sağ kısmından engelli. Sağ gözü görmüyor, sağ kol ve bacakta güçsüzlük var. Duygu Çaltı engelli maaşı alıyor, aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan da düzenli maddi yardım sağlanıyor.

Bayramyeri Meydanı için halktan tam destek
Bayramyeri Meydanı için halktan tam destek
İçeriği Görüntüle

ÇOCUKLARI BAKIMEVİNDE

Çiftin Nefes Evrim (4) ve Evsun Lina (2.5) adında iki çocuğu var. Ancak aile, bir süre önce yaşadıkları bir olay nedeniyle büyük bir ayrılıkla karşı karşıya kaldı. Baba Uğur Çaltı, 2018 ve 2020 yıllarında epilepsi nöbeti geçirdiği sırasında etrafa verdiği zarar nedeniyle aldığı ceza sonrası cezaevine girdi. 9 Aylık cezaevi sürecinde minik Nefes Evrim ve Evsun Lina, devlet tarafından Sosyal Hizmetler bünyesindeki 0-6 Yaş Çocuk Bakımevi'ne yerleştirildi.

EN BÜYÜK ACIMIZ ÇOCUKLARIMIZDAN AYRI KALMAK

Uğur Çaltı, cezaevinden denetimli serbestlik kapsamında çıktı ve denetimli serbestliği 18 Haziran 2025 tarihinde sona erecek. Şu anda Pazartesi ve Salı günü emniyete imza veriyor. Ancak baba Çaltı'nın en büyük acısı, çocuklarından ayrı kalmak. Çaltı, "Çocuklarımızı iki haftada bir, sadece 15 dakika görebiliyoruz. Görüşümüz bakımevi içinde gerçekleşiyor. Biz çocuklarımızı çok seviyoruz, onları çıkarıp parklarda gezdirmek, onlarla oyun oynamak, güzel vakit geçirmek istiyoruz. 15 dakika ne olduğunu anlamadan bitiyor. Bu kısa sürede ne anne baba ne de çocuk olunur." dedi.

VALİ ÖMER FARUK COŞKUN’DAN YARDIM İSTEDİLER

Baba Uğur Çaltı, büyük kızı Nefes Evrim'e psikiyatri ilaçları kullandırıldığını e-Nabız uygulamasından gördüğünü belirterek endişesini dile getirdi. Çaltı, "Dört yaşındaki bir çocuk bu ilaçları kullanır mı? Kızıma psikiyatri ilaçları önce hap olarak şimdi de şurup olarak kullandırılıyor. Çocuklarımızın bize geri verilmesi ya da en azından hafta sonları bize verilmesini istiyoruz. Çocuklar iki haftada bir 15 dakika görmeyle neredeyse bizi unutacak. Bunun için devlet büyüklerinden, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun'dan yardım istiyorum. Maddi sıkıntımız yok, bizim kiramızı ödeyen ve ihtiyaçlarımızı karşılayan büyüklerimiz var. Yemeğimiz PASVAK’tan geliyor. Acizleri Koruma Derneği yardımda bulunuyor. Hem bunlar olmasa bile ben çocuklarım için her fedakarlığı yaparım. Elimden her iş gelir, aşçılık mesleğim var, hasta bakıcılığı yaparım, alçı sıva boya işlerinden anlarım. Anamur’lu olduğum için toprak işlerinden seracılıktan anlarım." diyerek yetkililere seslendi.

Denizli Engelli Aile Ugur Duygu Calti Sosyal Hizmetler Cocuklarini Istiyor2

ENGELLİLİĞİ BİZ SEÇMEDİK, ÇOCUKLARIMIZI İSTİYORUZ

Anne Duygu Çaltı, “KPSS’ye hazırlanıyordum, 2018 yılında annemi kaybettim. Sonrasında evimiz taşındı. Bu sırada benim kitaplarım kayboldu. Ondan sonra da evlendik çocuklarımız dünyaya geldi. Bir daha KPSS için uğraşamadım. Ben eşimden memnunum, çocuklarımızda yanımızda olsa çok mutlu olacağız. Bu şekilde eziyet çekiyoruz, çocuklarımız yanımızda değil, 2 haftada 1 kez 15 dakika görebiliyoruz. Haftada 2 kez 1’er dakikalık telefon görüşmemiz de oluyor. Ama telefon görüşmesi görüntülü değil. Düzenli bir hayatımız var engelliği biz seçmedik, herkesin engelli olma ihtimali var. Devlet büyüklerime yalvarıyorum, benim çocuklarımı bana versinler. Küçük bir çocuk için dünyayı verseniz ana kucağından daha değerli değildir. Eşimin denetimli serbestliği 18 Haziran 2025’te bitiyor. 18 Haziran’da çocuklarıma kavuşmak istiyorum. Kira ama, 2 +1 evde oturuyoruz. Bütün ihtiyaçlarımız devlet ve hayırseverler tarafından karşılanıyor. İstedikleri zaman evimize gelip kontrol edebilirler, yeter ki çocuklarım yanımda olsun. Onların kokusunu alamadan yaşadığım her saniye benim için eziyet.” dedi.

Çaltı ailesi, evlatlarına duydukları hasretle zor günler geçirirken, yetkililerden gelecek olumlu haberi umutla bekliyor.

Denizli Engelli Aile Ugur Duygu Calti Sosyal Hizmetler Cocuklarini Istiyor3

Denizli Engelli Aile Ugur Duygu Calti Sosyal Hizmetler Cocuklarini Istiyor4

Denizli Engelli Aile Ugur Duygu Calti Sosyal Hizmetler Cocuklarini Istiyor5

Denizli Engelli Aile Ugur Duygu Calti Sosyal Hizmetler Cocuklarini Istiyor1

Whatsapp Image 2025 05 29 At 22.32.23 (1)Whatsapp Image 2025 05 29 At 22.32.23Whatsapp Image 2025 05 29 At 22.32.21