Özellikle kopyala yapıştır metodu ile haber yayınlanan ya da dedikodu olan bilgileri teyit ettirmeden yayınlayan internet haber siteleri kişilerin güvenini kaybederek okunma oranlarının azalmasına neden olabilmektedir. Aynı zamanda gelir kaygısı olan haber siteleri sürekli reklam yerleştirme ya da alınan reklamların gösterilmesi ile yapılan tasarımlar nedeniyle çok fazla tercih edilmemektedir. Yerel ve genel gazetelerin en önemli özellikleri arasında herkesin okuyabileceği tarzda açık, net ve kesin bilgiler içerecek haber sunmasıdır. Aynı zamanda haberlerin hızlı, detaylı şekilde yayınlanması nedeniyle okuyucular bu internet haber sitelerini sıklıkla ziyaret ederek yeni olan gelişmeleri takip edebilmektedir.

               Yerel internet haber sitelerinin güncel olması, doğru kaynaklardan, teyit edilen haberlerin yer alması ziyaretçilerin beğenisini kazanmasına yardımcı olur. En güvenilir, genel ve bölgesel haberleri yayınlayan gazete olarak Van Gazetesi bilinir. Editör, muhabirleri, genel yayın yönetmenleri gibi çalışma ekipleri titiz ve sorumlu çalışma ilkeleri ile Van haber yayınlarına sürekli olarak devam etmektedir. Aynı zamanda haberlerin alt bölümünde vatandaşlar kendi yorumlarını yazabilir, iletişim bölümünden Van’da olan olaylar hakkında bilgi ve detay vererek yeni haberlerin oluşmasına yardımcı olabilir. Bunun dışında kişiler ilgi duydukları alanlar hakkında yeni gelişmeleri hızlı şekilde takip edebilir. Örneğin siyasete meraklı olan kişiler gelişmeleri aktif olarak izleyebilir.

                  Güncel Yerel İnternet Haber Siteleri

               Güncel olan haber siteleri daha fazla takip edilmektedir. Bu nedenle editörler olabildiğince gelen haberleri hızlı şekilde teyit ettirmeli ve o şekilde yayınlamalıdır. Teyit etmeden sırf güncel kalması için yayınlanan haberlerde ilerleyen süreçlerde sorun olabilir. Bu nedenle sorumlu yayıncılık anlayışı gereği teyit edilmeden bilgi yayınlamaması gerekir. Yerel olarak en güncel haberler Van Haberleri  tarafından yayınlanır. Hem Van’da yaşanan olaylar, duyurular yayınlanırken hem de ülkenin geneli ve yurtdışındaki haberler internet sitesinde yerini alır. Böylece okuyucular her alanda bilgi edinme, haber alma ihtiyacını karşılayabilir. Güvenilirlik açısından en öne çıkan haber sitesi olarak bilinir ve ziyaretçilerin beğenisini kazanmıştır.