Paydaş dernek başkanlarının yer aldığı yönetim kurulu ve federasyonun tüm organları oy birliği ile seçildi. Birlikte hareket etmenin örneğinin yaşandığı genel kurul ardından konuşan Ayfer Doğan, “Devlet koruması altındaki çocuklarımızı desteklemek, sevgi ve güven içinde bir aile yanında hayata hazırlanması için, yeni oluşması beklenen STK lara öncülük etmek için, sisteme ortak algı ve vizyon ile bakabilmek için federasyon çalışmalarımıza ve çocuklarımız için çalışmaya El Ele hep birlikte devam edeceğiz” dedi. 

Devlet koruması altında yaşayan çocuklar ve koruyucu ailelik alanında çalışan derneklerin bir araya gelerek oluşturduğu El Ele Federasyonu olağan genel kurulunu tamamladı. Geçtiğimiz haftalarda tüzüğünün onaylanması ile resmen kurulan “El Ele”, ilk olağan genel kurulunda başkanını ve yönetim kurulunu belirledi. 

YÖNETİM KURULU OY BİRLİĞİ İLE SEÇİLDİ

Northpoint Hotel’de düzenlenen Genel Kurul’da geçici yönetim kurulu başkanı Ayfer Doğan tek aday olarak belirlendi ve oy birliği ile El Ele Federasyonu’nun başkanlığına seçildi. 
Federasyon yönetim kurulu da yine oy birliği ile belirlendi. Federasyon paydaşları Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi Başkanı Güler Aslan, İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkan'ı Neşe Gökalp, İzmir Koruyucu Aile Derneği Başkanı Gülsün Erdinç ve Samsun Koruyucu Aile Derneği Başkanı Zeynep Çalış yönetim kurulunu oluşturan isimler oldu. 

“EL ELE FEDERASYONU’NDA ÇOCUKLAR İÇİN YOLA ÇIKTIK”

El Ele Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer Doğan, federasyon hakkında değerlendirmesinde; “Çocuklar çok değerli, çocukluk süreçler çok değerli ve bu süreçlerde bir yetişkin desteğine ihtiyaçları var. Biz o yetişkinler olarak tüm çocukların sağlıklı, kendilerini değerli hissettikleri bir yaşam sürmelerini hedefliyoruz. Bu amaçla El Ele Federasyonunda çocuklar için yola çıktık. Yolumuz açık olsun diyorum. Güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” dedi. 

“EN YÜKSEK İDEALİMİZ HER ÇOCUĞUN BİR AİLESİNİN OLMASI”

Federasyonun devlet koruması altında olan çocuklar için çalışan beş sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle kurulduğunu ifade eden Başkan Doğan, “En yüksek idealimiz her çocuğun bir ailesinin olmasıdır. Hak temelli bir çalışma hedefi ile yola çıktık. Bu anlamda evlat edinme, koruyucu ailelik gibi aile temelli bakım sistemlerini yaygınlaştırmayı ve devlet korumasında olan ve ihtiyaç duyan tüm çocuklar için de yaşam kalitelerini yükselten çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Hak temelli yaklaşımı benimsedik. Bu nedenle de bizim yol haritamız Çocuk Hakları Sözleşmesi. Bu anlamdaki çalışmalar önümüzdeki süreçte yeni yönetim kurulumuzun toplantılarıyla gelecek planları yapacağız” şeklinde konuştu.

“GÖREVİMİZ BURADA BİTMİYOR”

Federasyonun kurulmasının ardından görevlerinin bitmediğini belirten, Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Hakan Vural “El Ele Federasyonumuzun birinci Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdik. Federasyon bizim için DEKAD ’ın 12 yıllık bir rüyası, özlemi, bir öyküsüydü. Bu süreçte derneğimizin içinde bulunan üyelerimizin, yöneticilerimizin büyük bir rüyasıydı, hayaliydi. Avrupa Birliği Projesinin finansman desteğiyle, proje yöneticilerimizin özverileriyle beraber bugüne geldik. Bu projede paydaşlarımız bizlere proje kardeşliği, yol arkadaşlığı yaptı. Federasyonumuzu kurmuş olduk. Görevimiz burada bitmiyor. Bundan sonrasında Türkiye çapında ve uluslararası çapta koruyucu aile hizmet modeline güvenmiş birçok ailenin yaşamış olduğu sıkıntıları, özlemleri, çocuklara olan inancı Türkiye ve dünya gündemine getirmek. Bu konuda çalışma yapan birçok federasyonla bir araya gelmenin yolunu bugün kurumsal anlamda başlatmış olduk” dedi.

“BİRLİK OLURSAK ÇOK DAHA GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

Federasyonun ortak düşünce ve hayallerle kurulduğunu dile getiren Samsun Koruyucu Aile Derneği Başkanı Zeynep Çalış, “Federasyon bir ortak ruh aslında. Ortak bir ruh birleşince çok daha güzel şeyler olacağına inanıyorum. Ben çok mutluyum federasyon çatısı altında olduğum için. Türkiye’de 17 tane dernek var. Eminim ki onların da hayalleri aynı. Birlik olursak çok daha güzel şeyler olacak. Birlikten kuvvet doğar, yolumuz açık olsun.” diye ekledi. 

“BÜYÜYEREK GELİŞECEĞİZ”

İzmir Koruyucu Aile Derneği Başkanı Gülsün Erdinç “Biz sivil toplum kurulu olarak 6 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Tecrübeli dernekler bir araya gelerek federasyonun bir parçası olmaya karar verdik. Bugün ilk olağan genel kurulumuzu yaptık, seçimlerimizi yaptık. Hepimize hayırlı olmasını diliyoruz. Çocukların sorunlarını, ailelerin problemlerini biliyoruz. Bunlara çözüm getirmek için, çocukların yüksek yararına çalışmak için tecrübeli dernekler bir araya geldik. Büyüyerek gelişeceğiz” dedi.

 “BİZ HEP BU HAYALİN PEŞİNDE KOŞTUK”

Hayallere sahip çıkmanın öneminden bahseden İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkanı Neşe Gökalp “Aslında dernekleri ilk kurduğumuz zamandan beri hep hayalimizdi. Ayfer Hanım bizi bir toplantıyla Denizli’ye davet etmişti. O zaman bu zaman biz hep bu hayalin peşinde koştuk. Önümüzdeki dönemde de birlikte çalışmanın keyfine varacağız. Dernek, federasyon hepsi çocuklar için. Hep birlikte daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

“SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKACAK”

Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi Başkanı Güler Aslan “Federasyon bizim güç birliği yapacağımız çok güzel bir platform oluşturdu. Uzun yıllardır devlet korumasında olan çocuklar için farklı alanlarda çalışmalar yapıyorduk. Pek çok çalıştayda beş kurucu dernek zaten bir araya geliyorduk. Ama şuanda resmiyet kazandı. Çok heyecanlıyız. Sesimiz daha gür çıkacak. Çocuklar için daha çok şey yapabileceğiz. Çocuklarımızın hak temelli çalışmalarında bir arada olmamız bize güç kazandıracak. O yüzden heyecanımız büyük. Hep beraber güzel şeyler yapacağız” dedi.

HAK SAVUNUCULUĞU EĞİTİMİ VERİLDİ

Genel kurulun ardından El Ele Federasyonu paydaşları ve delegeleri Prof. Dr. Nezih Orhon’un verdiği “Savunuculuk” eğitimi aldı. Eğitimin ardından konuşan Federasyon Başkanı Ayfer Doğan, “Çocuklarımız için çıktığımız yolda bu hafta sonu olağan genel kurulumuzla birlikte "Savunuculuk" eğitimini de tamamladık. Federasyonumuzun ve paydaş derneklerimizin hak savunuculuğu konusunda donanım kazanması adına çok verimli bir eğitim oldu. Eğitmenimiz Nezih Orhon'a bizlere kazandırdığı kıymetli bilgiler ve aktardığı değerli tecrübeler için çok teşekkür ediyoruz.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇALIŞMAYA EL ELE DEVAM EDECEĞİZ

Devlet koruması altındaki tüm çocuklarımız için ve tüm çocukların sevgi ve güven içinde bir aile yanında hayata hazırlanması için kurumsal kapasitelerimizi geliştirmeye ve çocuklarımız için çalışmaya El Ele devam edeceğiz” dedi.

EL ELE FEDERASYONU’NUN AMACI NEDİR?

El Ele Federasyonu Denizli Koruyucu Aile Derneği öncülüğünde, Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi, İstanbul Koruyucu Aile Derneği, İzmir Koruyucu Aile Derneği ve Samsun Koruyucu Aile Derneği’nin paydaş olarak bir araya gelmesi ile kuruldu. Federasyonun genel amacı devlet koruması altında yaşayan çocukların hak temelli savunusunu gerçekleştirmektedir. Bu amaçla federasyon çatısı altındaki derneklerin kurumsal kapasitelerinin artırılması, bir yandan da oluşturulan çatı ile ağ oluşturma ve çocukların geleceği için birlikte etme becerilerin geliştirilmesi için çalışılmaktadır. Ortak hareketle çocukların için iyi bir gelecek yaratmak amacıyla faaliyet alanında ilgili politika ve karar alma mekanizmalarına aktif katılım hedeflenmektedir. 

El Ele Federasyonunda Ayfer Doğan Yeniden Başkan

El Ele Federasyonunda Ayfer Doğan Yeniden Başkan

El Ele Federasyonunda Ayfer Doğan Yeniden Başkan

El Ele Federasyonunda Ayfer Doğan Yeniden Başkan