HABERDENİZLİ.COM

Öte yandan Türkiye'de öncelikle siyasi partilerdeki kadın kollarının, sonra da sivil toplum kuruluşlarındaki kadın kollarının kalkması gerektiğini savunan Bakan Zeybekci'nin "Siyasi partilerde erkek kolları var mı ki kadın kolları olsun?" sorgulaması da geniş yankı buldu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından ikincisi İstanbul'da düzenlenen Kadın Girişimciler Uluslararası Konferansı'nda katılımcılara müjde verdi. Öte yandan Türkiye'de öncelikle siyasi partilerdeki kadın kollarının, sonra da sivil toplum kuruluşlarındaki kadın kollarının kalkması gerektiğini savunan Bakan Zeybekci'nin "Siyasi partilerde erkek kolları var mı ki kadın kolları olsun?" sorgulaması da geniş yankı buldu.

Eximbank'a seslendi

Bakan Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı olarak e-ticaret sitelerine üyeliklerde yüzde 80 oranında destek verdiklerini kaydederek, "Bu sene hükümet olarak almış olduğumuz bir kararla Türkiye'deki 800 bin civarındaki ihracatçımızın 10 bin tanesini yıl sonuna kadar e-ticaret sitelerine üye yapacağız. Masraflarının yüzde 80'ini Ekonomi Bakanlığı yani hükümetimiz karşılıyor. Yüzde 20'sini ise ihracatçımızın karşılamasını bekliyoruz. Yine bugün sizin talebiniz üzerine kadın ihracatçılarımızın, kadın yöneticisi veya ağırlığı olan tüm şirketlerimizin, elektronik ticaret sitelerine üyeliklerinin yüzde yüzünü karşılıyoruz" diye konuştu.

"Bunun yanında biraz önce konuşurken aklımıza şu da geldi; acaba biz Eximbank ile ihracatçı kadınlarımız için bir farklılık ortaya çıkarabilir miyiz? 'Değişik bir şey yapabilir miyiz?' noktasında da Eximbank'ın çalışmasını isteyeceğiz. Kadınlar için bir şeyler yapmalıyız" diyen Bakan Zeybekci, açış konuşmalarının ardından günün anısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile KAGİDER Başkanı Sanem Oktar ve Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner'e TEMA Vakfı Ağaç Dikme Sertifikası hediye etti.