Tüketiciyi Koruma Derneği Şube Başkanı Hüsnü Önel, BDDK’nın 28 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan yasa ile kredi kartı ücreti alınımının artık yasal hale getirdiğini belirterek, bankaların istediği kart parası alabileceğini söyledi. 
Kredi kartı kullananlara BDDK’dan kötü haber geldi. Kurum 28 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan yeni yasa ile tüketici mahkemeleri ile bankalar arasında uzun süren davalara neden olan kredi kartı kart parası konusunda son noktayı koyacak. 28 Mayıs’ta yürürlüğe girecek yeni yasa ile artık bankalar limit ne olursa olsun herhangi bir kredi kartından kart ücreti alabilecek. Konu ile ilgili açıklama yapan TÜKODER Denizli Şubesi Başkanı Hüsnü Önel, kart parasının alınma inisiyatifinin bankaların eline geçtiğini ifade etti. 
Bankaların artık istediği gibi at koşturabileceğini belirten Önel, “BDDK, 28 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan yasa ile kart parası alınması konusunda bankaları serbest bıraktı. Yönetmelikleri hazırlanan yasa ile kart parası almak için limit konusuna bakmayacak ve istediği gibi kart ücreti alabilecek. Kurum bu yasa ile bankaların elini tamamıyla güçlendirmiştir. Kurumun hazırladığı yasanın mahkemeye taşınması hakkı da bulunmuyor. Tüketiciler sadece bireysel olarak Anayasa Mahkemesine başvurabilirler. Diğer türlü artık bankalar kendi inisiyatifi ile müşterilerinden istediği tutarda kredi kartı ücreti alabilecekler. Herhangi bir yasal geri dönüşümü olmayan yasa ile BDDK zenginleri gözetmeye devam ediyor” dedi.